Λήμνος

15/03/2013 - 19:49

Συνάντηση Δημάρχου Λήμνου με τον υποπρόξενο της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα

Τ

ην Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης, συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Λήμνου με τον κ. Toritsin Sergey, υποπρόξενο της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών, τουριστικών και εμπορικών σχέσεων Ρωσίας – Λήμνου.
Ειδικότερα συζητήθηκαν οι δυνατότητες για διμερείς συνεργασίες στον  τομέα του τουρισμού, μέσω της ανάδειξης της Λήμνου ως ελκυστικού ταξιδιωτικού προορισμού για τους Ρώσους πολίτες. Τα ιστορικά ρωσικά μνημεία καθώς και οι ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης των Κοζάκων εξορίστων στη Λήμνο, αποτελούν μία ισχυρή βάση για την περαιτέρω ανάδειξη της Λήμνου ως ένα ελκυστικό τουριστικό προορισμό για τους Ρώσους.
Σε μια κρίσιμη οικονομικά συγκυρία για τη χώρα μας, η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων συνεργασίας, στηριγμένες και στις καλές παραδοσιακά σχέσεις των δύο λαών μπορούν να καταστήσουν το νησί μας πόλο έλξης για τους Ρώσους επισκέπτες.
Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τις συστηματικές συζητήσεις με τη ρωσική πλευρά με στόχο την προβολή της Λήμνου στη Ρωσία, αλλά και την ανάπτυξη εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων.
 

Μοιράσου το άρθρο!