Λήμνος

26/10/2013 - 21:02

Συνάντηση Δημάρχου Λήμνου με Τούρκο καθηγητή-συγγραφέα

style="text-align: justify;">Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, δέχτηκε επίσκεψη από τον Τούρκο καθηγητή κ. Tatci και μέλη της συνοδείας του.
 
Ο κ. Tatci είναι συγγραφέας σειράς βιβλίων σχετικών με τον φιλόσοφο - ποιητή Nygiazi Misri ο οποίος ως γνωστόν πέθανε στη Λήμνο, εξόριστος από το Οθωμανικό καθεστώς, το οποίο ενοχλούσε με τα ανθρωπιστικά κηρύγματα του. Ένα μάλιστα από τα βιβλία του κ. Tatci μιλά αποκλειστικά για τη ζωή του Misri στη Λήμνο.
 
Ο καθηγητής ανακοίνωσε στον Δήμαρχο την έναρξη μιας νέας περιόδου έρευνας, η οποία θα οδηγήσει στη συγγραφή ενός πεντάτομου έργου σχετικού με τον ποιητή, παρέδωσε τον πρώτο τόμο που είναι ήδη έτοιμος στο Δήμο και επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των Αλεβιτών για τη Λήμνο σαν χώρο επισκέψεως και προσκυνήματος.
 
Ο Δήμαρχος επανέλαβε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να διευκολύνει στα πλαίσια των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων της το έργο των ερευνητών και την ανάγκη για καλύτερη κατανόηση των ειρηνιστικών και προοδευτικών για την εποχή του ποιημάτων του Nygiazi Misri και την ενίσχυση των πολιτιστικών ανταλλαγών και του θεματικού τουρισμού.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!