Λήμνος

27/03/2013 - 21:21

Συνάντηση Δημάρχου Λήμνου με Βουλευτή Λέσβου κ. Παύλο Βογιατζή

Τ

ην Τρίτη 26 Μαρτίου 2013, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής συναντήθηκε στο Δημαρχείο, με τον Βουλευτή Λέσβου κ. Παύλο Βογιατζή. Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Μπουλώτης και Παναγιώτης Τσανταρλιώτης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά τα γενικότερα προβλήματα της Λήμνου, αλλά και θέματα δρομολόγησης έργων περιφερειακού επιπέδου. Ο Δήμαρχος Λήμνου εξέθεσε την κατάσταση αλλά και τον έντονο προβληματισμό του για την μη υλοποίηση βασικών έργων υποδομής (λιμενικά, οδικά, εγγειοβελτιωτικά) στο νησί μας. 

Στη συνέχεια συζητήθηκαν και ανταλλάχτηκαν απόψεις για το σοβαρότατο ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού μας. Ο Δήμαρχος Λήμνου ενημέρωσε τον κ. Βογιατζή για τις τρέχουσες εξελίξεις και τα  αιτήματα προς τον Υπουργό κ. Μουσουρούλη. Ο κ. Βογιατζής πρότεινε να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση στην Αθήνα για την εξέταση του προβλήματος.

Τέλος συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα της παράνομης εισόδου μεταναστών στη Λήμνο. Ο Δήμαρχος Λήμνου τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης των αρμόδιων οργάνων της ελληνικής Πολιτείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος, δεδομένου ότι ο Δήμος δεν έχει ούτε την αρμοδιότητα αλλά ούτε και την δυνατότητα να αντιμετωπίσει το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν επιδεικνύουν την ανάλογη ευαισθησία για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ο κ. Βογιατζής και με την ιδιότητα του εισηγητή του νομοσχεδίου για την μετανάστευση δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει στον αρμόδιο Υπουργό κ. Δένδια, το διογκούμενο πρόβλημα της εισροής μεταναστών στη Λήμνο, προκειμένου να εξευρεθεί άμεσα λύση.

Μοιράσου το άρθρο!