Λήμνος

26/09/2012 - 11:38

Συνάντηση εργασίας για τα χρονίζοντα προβλήματα των λιμενικών υποδομών της Λήμνου

Συνάντηση εργασίας για τα χρονίζοντα προβλήματα των λιμενικών υποδομών της Λήμνου

yle="text-align: justify; ">Στο Δημαρχείο Λήμνου πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή, συνάντηση εργασίας, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κώστα Μουτζούρη.Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σάββας Βαρελτζής, ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Ευστράτιος Κουκούμης, ο Λιμενάρχης Μύρινας κ. Ευστράτιος Ψύρρας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 Κατά την συνάντηση εξετάστηκαν τα χρονίζοντα προβλήματα των λιμενικών υποδομών της Λήμνου καθώς και η ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων για την  προώθηση των απαραίτητων έργων.

Ο Δήμαρχος Λήμνου, κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, κατά την εισήγηση του, αναφέρθηκε μετ’ επιτάσεως στην ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου του προσήνεμου μόλου και των χερσαίων εγκαταστάσεων του λιμένα της Μύρινας, καθώς και των απαραίτητων έργων για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων, επισημαίνοντας ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες νομιμοποίησης των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, κάτι που είχε καθυστερήσει πάνω από 10 χρόνια.  

Τέλος αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη χρηματοδότησης της χαρτογράφησης του λιμανιού από την αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου να εμφανισθεί επιτέλους ορθά στους ναυτικούς χάρτες.

Παράλληλα εξετάστηκαν  οι ανάγκες του λιμανιού του Μούδρου, δηλαδή η πορεία της μελέτης επέκτασης του προβλήτα, αλλά και της δημιουργίας Τουριστικού Λιμένα, που καθυστερεί λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε αναλυτικά είναι η αναγκαιότητα σύνδεσης της Λήμνου με την Ίμβρο και η δημιουργία Πύλης εισόδου, που θα έδινε ουσιαστική ώθηση στην ανάπτυξη τόσο της ευρύτερης περιοχής όσο και ολόκληρου του νησιού. Ο Δήμαρχος Λήμνου ζήτησε για μία ακόμη φορά την χρηματοδότηση των απαραίτητων έργων.

Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κώστας Μουτζούρης, συμφώνησε για την αναγκαιότητα των έργων και δεσμεύθηκε ότι θα προωθήσει άμεσα τα θέματα προμήθειας προσκρουστήρων και την τεχνική υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας για την σύνταξη των φακέλων της μελέτης των κτιριακών έργων του λιμένα Αγ. Νικολάου, για την χρηματοδότηση της οποίας παρέπεμψε στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. 

Μοιράσου το άρθρο!