Λήμνος

28/10/2012 - 17:51

Συνάντηση φορέων Λήμνου για τα προβλήματα από τις καταργήσεις/συγχωνεύσεις οργανισμών

Συνάντηση φορέων Λήμνου για τα προβλήματα από τις καταργήσεις/συγχωνεύσεις οργανισμών

 

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Λήμνου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή, κατόπιν σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ευρεία συνάντηση του συνόλου σχεδόν των φορέων της Λήμνου, με την συμμετοχή Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων.
Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την εξέταση τρόπων αντίδρασης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που ανακύπτουν από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και υπηρεσιών, αλλά και από την εφαρμογή των οριζόντιων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που πλήττουν όμως ιδιαίτερα και καταλυτικά το νησί.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι, του Επιμελητηρίου Λέσβου – Λήμνου, του Εμπορικού Συλλόγου Μύρινας, του Εμπορικού Συλλόγου Μούδρου, του Εργατικού Κέντρου Λήμνου, του Συλλόγου Ξενοδόχων Λήμνου, του Σωματείου Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων, του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου,  του Συλλόγου Διδασκάλων και Νηπιαγωγών, του Συλλόγου εργαζομένων  Ο.Τ.Α., της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών, του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λήμνου, των εργαζομένων στη Δ.Ο.Υ. Λήμνου,  της ΕΛΜΕ Λήμνου, του Σωματείου Μεταφορέων Λήμνου, του Σωματείου των ΤΑΞΙ Λήμνου, του Συλλόγου ΑΜΕΑ «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».
Επίσης συμμετείχαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αδαμίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σιάχος, ο κ. Κουμελάς ως εκπρόσωπος της Διοίκησης του Νοσοκομείου, Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και πολίτες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Μέσα από ένα γόνιμο διάλογο, όπου οι εκπρόσωποι των φορέων ανέδειξαν τα γενικά αλλά και τα ειδικά προβλήματα, με εστιασμένες αναφορές στα θέματα υγείας, παιδείας, δημόσιας διοίκησης (Δ.Ο.Υ., Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Ο.Τ.Α.), ακτοπλοΐας και γενικότερα μεταφορών και συγκοινωνιών, συμφωνήθηκε η συγκρότηση μίας οργανωτικής επιτροπής αγώνα, που θα αποτελείται από τους εκπροσώπους όλων των συμμετεχόντων φορέων, αλλά και μίας τεχνικής γραμματείας που τις αμέσως επόμενες μέρες θα συγκεντρώσει απόψεις και προτάσεις των φορέων για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, ενώ παράλληλα θα επεξεργαστεί και θα προτείνει ένα σχέδιο κλιμακούμενων κινητοποιήσεων.
Ειδικότερα για το ακτοπλοϊκό θέμα καθώς και για το θέμα της Δ.Ο.Υ. αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση αντίδραση σε κάθε ενδεχόμενη δυσμενή εξέλιξη.
Στις κινητοποιήσεις αυτές προτίθεται να συμμετάσχει και ο Άγιος Ευστράτιος, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος του νησιού, τον Δήμαρχο Λήμνου.
 

Μοιράσου το άρθρο!