Λήμνος

27/02/2013 - 19:43

Σύσκεψη για την επίλυση του προβλήματος του αγριοκούνελου στη Λήμνο

Σ

ύσκεψη στα γραφεία της Ειδικής Γραμματείας Δασών στο ΥΠΕΚΑ πραγματοποιήθηκε χθές, 26-02-2013, στις 12:00 το μεσημέρι με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κας Χριστιάνας Καλογήρου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκος Θεοδωρίδης και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Κεντρικής Υπηρεσίας της Ειδικής Γραμματείας Δασών του ΥΠΕΚΑ και του ΕΛΓΑ, προκειμένου να εξεταστεί το μεγάλο πρόβλημα των ζημιών που προκαλούνται από τα αγριοκούνελα στις αγροτικές καλλιέργειες της νήσου Λήμνου.

   Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η στενή συνεργασία της Α.Δ.Α με την Δασική Υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ, τον ΕΛΓΑ, το Δήμο και τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς της Λήμνου με σκοπό  να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο το μεγάλο αυτό πρόβλημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία αλλά και να διασφαλιστεί η αγροτική παραγωγή της περιοχής. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε  να προηγηθεί πιλοτικό πρόγραμμα σύλληψης και απομάκρυνσης των αγριοκούνελων, οι λεπτομέρειες του οποίου θα καθοριστούν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και με χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ.
   Τέλος, υπήρξε η επιβεβαίωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, ότι θα καταβληθούν εντός των ημερών οι πιστώσεις για την εξόφληση των οφειλών από το «πρόγραμμα καταπολέμησης του αγριοκούνελου» του προηγουμένου έτους (2012), καθώς και η διαβεβαίωση για επανάληψη του ίδιου προγράμματος το έτος 2013.

Μοιράσου το άρθρο!