Λήμνος

14/05/2015 - 06:38

Τελεσίγραφο στον Δρίτσα - Η υπομονή της Λήμνου τελειώνει...

Ο

Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης  και οι εκπρόσωποι των φορέων της Λήμνου κ. Παναγιώτης Τσανταρλιώτης  και  κ. Μιχάλης Χρυσάφης συναντήθηκαν  χθες, Τρίτη 12 Μαΐου, με τον Αναπληρωτή Υπουργό  Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αρμόδιο για θέματα ναυτιλίας, κ. Θεόδωρο Δρίτσα στο γραφείο του στο Υπουργείο, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των φορέων επεσήμαναν για άλλη μία φορά στον κ. Δρίτσα τις σοβαρές επιπτώσεις της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με το Λαύριο για τις τοπικές κοινωνίες των δύο νησιών,  εκφράζοντας την αγωνία τους και ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κατά τη συνάντηση, ο Αναπληρωτής Υπουργός δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το θέμα, δεδομένου ότι το Υπουργείο βρίσκεται στη φάση της εξέτασης του εγγράφου υπομνήματος της αναδόχου εταιρείας της συγκεκριμένης δρομολογιακής γραμμής.

Από την τοποθέτηση του κ. Δρίτσα διαπιστώθηκε, πάντως, η πρόθεση από πλευράς του Υπουργείου να επιλυθεί το πρόβλημα, εξαντλώντας τα περιθώρια του νομικού πλαισίου που διέπει τις συμβάσεις δημόσιας υπηρεσίας μεταξύ Υπουργείου και ακτοπλόων.

Επίσης, στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών τέθηκε προ ημερησίας διατάξεως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα δύο νησιά εδώ και 24 ημέρες,  αποκλεισμένα από το λιμάνι του Λαυρίου.

Στη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ., ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν το Συμβούλιο να έχει 82 θέματα στην ημερήσια διάταξη και ούτε ένα να μην αφορά τη Λήμνο που αντιμετωπίζει το σοβαρότερο συγκοινωνιακό πρόβλημα. «Βρισκόμαστε στις 15 Μαΐου και ακόμη δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Παράλληλα, ζητήθηκε η προέκταση των δρομολογίων από Πειραιά προς Μυτιλήνη μέσω Χίου, που εκτελούν σήμερα ακτοπλοϊκές εταιρείες, έως ότου αποκατασταθεί η σύνδεση με το Λαύριο.

Το αίτημα αυτό τέθηκε και στον κ. Δρίτσα, ο οποίος απάντησε ότι το συγκεκριμένο αίτημα έχει εξεταστεί και στο παρελθόν, αλλά δεν ικανοποιήθηκε από πλευράς των ακτοπλόων. Δεσμεύθηκε πάντως ότι θα το θέσει εκ νέου.

Με βάση τα ανωτέρω, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης δηλώνει ότι: «Λαμβάνοντας υπόψη τη χρονική συγκυρία και σε συνεννόηση με τον Έπαρχο και τη Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου, θα αναμένουμε έως την ερχόμενη Παρασκευή 15 Μαΐου τα αποτελέσματα των χειρισμών του Υπουργού και όποιας παρέμβασης του Σ.Α.Σ. προς τον Υπουργό, εξαντλώντας με αυτόν τον τρόπο κάθε περιθώριο ανοχής προς το Υπουργείο».

 

 

Μοιράσου το άρθρο!