Λήμνος

30/05/2013 - 06:01

«Τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα σύλληψης και απομάκρυνσης των αγριοκούνελων στη νήσο Λήμνο»

Η Γενική Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ανακοινώνει ότι τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα υλοποίησης των Αποφάσεων, που είχαν ληφθεί κατά τις Συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν, με τη συμμετοχή της Α.Δ.Α. της Ειδικής Γραμματείας Δασών του ΥΠΕΚΑ και των ενδιαφερόμενων τοπικών φορέων  και Υπηρεσιών μετά από πρόσκληση του ΕΛΓΑ, στα Γραφεία του στην Αθήνα.

Στα πλαίσια αυτά το Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκίνησε πειραματικά την διαδικασία σύλληψης των αγριοκούνελων με παγίδες, προκειμένου να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου, για την μαζική εφαρμογή της.

Εξετάζεται επίσης, σε πρώτο στάδιο, η τοποθέτηση ηλεκτροφόρου φράκτη σε κατάλληλη για το σκοπό αυτό έκταση, η οποία κατόπιν θα εκκαθαριστεί με νόμιμες μεθόδους, ώστε να εμποδίζεται η είσοδος αγριοκούνελων σ’ αυτήν. Σε περίπτωση που το μέτρο δείξει καλά αποτελέσματα η μέθοδος θα επεκταθεί.

Για το θέμα τοποθέτησης φωσφινών, για την καταπολέμηση των αγριοκούνελων, ο ΕΛΓΑ προτίθεται να ξεκινήσει ευρεία καμπάνια ενημέρωσης των κατοίκων της νήσου Λήμνου.

Όλα τα ανωτέρω θα συζητηθούν με τους τοπικούς φορείς, σε ευρεία σύσκεψη που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη Λήμνο στο προσεχές διάστημα.

Μοιράσου το άρθρο!