Λήμνος

28/03/2023 - 12:55

Υγεία, ακτοπλοϊκό, ΦΠΑ, στις συζητήσεις του Ιάσονα Πιπίνη με κατοίκους στη Λήμνο

Με κατοίκους και επαγγελματίες της Μύρινας συζήτησε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης, ο οποίος επισκέφθηκε τη Λήμνο.

Ο κ. Πιπίνης πραγματοποίησε ανοικτή συνάντηση με πολίτες του νησιού στο καφενείο «Αιγαίον» που βρίσκεται στο λιμάνι της Μύρινας και κατέγραψε, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο, «τις προτεραιότητες που πρέπει να μπουν την επόμενη περίοδο για την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού».

Ο κ. Πιπίνης μιλώντας σε κατοίκους ανέφερε πως πρώτη προτεραιότητα είναι η υγεία. «Μέχρι σήμερα δεν είχαν μπει, από κάποιους που είχαν αρμοδιότητα για το νησί, οι σωστές προτεραιότητες. Ήμασταν περίπου στον “αυτόματο πιλότο”. Η ενίσχυση του συστήματος υγείας είναι για εμένα η ύψιστη προτεραιότητα. Μας αφορά όλους. Η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει σημαντικές παρεμβάσεις σε αυτόν τον τομέα, αλλά μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα. Η πρόσφατη έλλειψη αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο της Λήμνου, που όμως αντιμετωπίστηκε από το Υπουργείο, μας θυμίζει ότι χρειάζεται πάντα να επικαιροποιούμε τις ανάγκες και να ελαχιστοποιούμε τα κενά που προκύπτουν. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο, από εκείνους που έχουν αρμοδιότητα για την περιοχή», τονίζει ο κ. Πιπίνης.

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες προτεραιότητες, που όπως είπε έχει για το νησί, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν εκλεγεί βουλευτής θα μπορούσε να διεκδικήσει μείωση του ΦΠΑ για τη Λήμνο. «Ακούω από πολίτες το αίτημα να μειωθεί ο ΦΠΑ στη Λήμνο, όπως ισχύει στη Λέσβο. Είναι ένα ζήτημα που το έχω καταγράψει. Οφείλουμε να ακούσουμε τους συμπολίτες μας και να διερευνήσουμε πως μπορούμε να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο την περιοχή μας», υποστηρίζει ο κ. Πιπίνης.

«Η αναδιοργάνωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας της Λήμνου είναι ένα ακόμη ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί με σοβαρότητα καθώς στην υπάρχουσα κατάσταση διαπιστώνουμε, όλοι μας νομίζω, κάποιες αδυναμίες. Το ζήτημα αυτό προφανώς επηρεάζει και την ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας, που θέλουμε να διατηρήσουμε αλλά και να συνεχίσουμε», καταλήγει ο κ. Πιπίνης.

Μοιράσου το άρθρο!