Λήμνος

27/09/2012 - 12:55

Υπογράφηκε η παράταση της σύμβασης μεταφοράς των μαθητών από το ΚΤΕΛ

Υπογράφηκε η παράταση της σύμβασης μεταφοράς των μαθητών από το ΚΤΕΛ

Τ

ην Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012, υπογράφηκε η παράταση της σύμβασης μεταφοράς των μαθητών από το ΚΤΕΛ.

Μόλις κατατέθηκε η νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012, με την οποία οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων μπορούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, υπογράφηκε και η σύμβαση η οποία είχε εγκαίρως, από τον Αύγουστο 2012, προετοιμαστεί από το Δήμο Λήμνου.
Ελπίζουμε ότι θα έλθει η επιδιωκόμενη συνεννόηση και με τα Ταξί, τα οποία βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Σε ότι αφορά στις αναφορές περί ευθυνών του Δήμου Λήμνου για τη μη συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας, αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμία υπόσταση και σε κάθε περίπτωση δεν ήταν ο λόγος της αποχής των ΚΤΕΛ από τη μεταφορά των μαθητών.
Για να υπάρξει ουσιαστική και μόνιμη λύση όμως στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών πρέπει το κράτος να σταματήσει να αποποιείται των ευθυνών του, ακολουθώντας μία σταθερή πολιτική, για την οποία θα διαθέσει και τους ανάλογους πόρους.
Ο Δήμος Λήμνου ενεργεί με υπευθυνότητα και αμεσότητα αναλαμβάνοντας ευθύνες και πέραν των οικονομικών δυνατοτήτων του, χωρίς να αποπροσανατολίζεται από μικροπολιτικές πρακτικές που μόνο σε αδιέξοδα οδηγούν.
 

Μοιράσου το άρθρο!