Μedia

04/11/2010 - 22:04

Διαμαρτυρία του Οικολογικού Ανέμου Β.Αιγαίου για την τηλεοπτική κάλυψη

Διαμαρτυρία του Οικολογικού Ανέμου Βορείου Αιγαίου για την τηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας από την κρατική τηλεόραση

 

Η κρατική τηλεόραση ήταν παντελώς απούσα στην κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας των Περιφερειακών εκλογών στο Βόρειο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, κανένα κρατικό κανάλι δεν μερίμνησε ώστε να υπάρξει κάποιας μορφής παρουσίαση των έξi υποψηφίων Περιφερειαρχών, ώστε να καλυφθεί η ενημέρωση των πολιτών σε όλη την Περιφέρεια του  Βορείου Αιγαίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν μόνο δύο τηλεμαχίες στη Μυτιλήνη από τα δυο ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια της Λέσβου, χωρίς όμως να υπάρχει συνολική τηλεοπτική μετάδοση σε όλη την Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Παράλληλα, άλλη μια τηλεμαχία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή σε τηλεοπτικό κανάλι της Χίου. Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες θα είναι αναγκασμένοι να ταξιδέψουν στη Χίο για αυτό το σκοπό. Καμιά μέριμνα δεν υπήρξε ώστε να πραγματοποιηθεί κάποιας μορφής μετάδοση στα νησιά του Νομού Σάμου.  Άγνωστο είναι αν ενημερώθηκαν και τα υπόλοιπα απομακρυσμένα νησιά, δηλαδή τα Ψαρά, η Λήμνος και ο Άη Στράτης.

Για το συνδυασμό μας είναι προφανές ότι η κρατική τηλεόραση, και ιδίως η ΕΤ3, έπρεπε να μεριμνήσει ώστε να διοργανωθεί μια τουλάχιστον παρουσίαση του καθενός των έξη υποψηφίων Περιφερειαρχών και μια κοινή συζήτηση προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι ψηφοφόροι της Περιφέρειας.

 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του συνδυασμού «Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο» Ηλίας Γιαννίρης δήλωσε τα εξής:

 

«Είναι προσβολή για τους πολίτες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που πληρώνουν μάλιστα την ΕΡΤ σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ, να μην έχουν κάποιας μορφής ανταπόδοση ενημέρωσης από τα κρατικά κανάλια για τους υποψήφιους Περιφερειάρχες του Βορείου Αιγαίου. Επίσης, είναι προσβολή για την αυτοδιοίκηση οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες να είναι αναγκασμένοι να τρέχουν από ιδιωτικό σε ιδιωτικό κανάλι και από νησί σε νησί για να συμμετέχουν σε κοινά πάνελ. Η εκλογική μου περιφέρεια, της Ικαρίας, έμεινε ανενημέρωτη από την κρατική τηλεόραση για την κάθοδό μου στις εκλογές. Επιπλέον, οι προγραμματισμένες μου επισκέψεις στην Ικαρία δεν πραγματοποιήθηκαν κανονικά, λόγω της άθλιας κατάστασης που επικρατεί στη συγκοινωνιακή σύνδεση του Νομού Σάμου με το κέντρο της Περιφέρειας, τη Λέσβο, αλλά και λόγω του απαγορευτικού της περασμένης εβδομάδας. Αύριο Παρασκευή θα βρίσκομαι στη Χίο για να συμμετέχω σε κοινή παρουσίαση των υποψηφίων Περιφερειαρχών από ιδιωτικό κανάλι της Χίου το μεσημέρι. Κατόπιν, για να ταξιδέψω στην Ικαρία, που είναι απέναντι, ώστε να ψηφίσω, θα αναγκαστώ να πάρω αεροπλάνο μέχρι την Αθήνα και κατόπιν το Σάββατο να επιβιβαστώ στο πλοίο της γραμμής Πειραιάς-Άγιος Κήρυκος. Φαντάζεται κανείς την ταλαιπωρία που βιώνουν επί χρόνια οι κάτοικοι των νησιών του Νομού Σάμου και το χρόνο που ξοδεύουν για να διεκπεραιώσουν κάποια υπόθεσή τους στη Μυτιλήνη. Το εκλογικό μας Πρόγραμμα καλύπτει με επάρκεια και συγκεκριμένες προτάσεις αυτά τα προβλήματα. Δυστυχώς όμως δεν το πληροφορήθηκαν όλοι οι νησιώτες της Περιφέρειας, και φυσικά οι πολίτες της Ικαρίας.»

 

Μοιράσου το άρθρο!