Μedia

15/01/2012 - 11:26

Καταγγελία του δημοσιογράφου Στρατή Μάγειρα για μεθόδευση στη στελέχωση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

yle="text-align:justify;">Σοβαρή καταγγελία για τη στελέχωση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κάνει ο δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ  Στρατής Μάγειρας.

Ο κ. Στρατής Μάγειρας καταγγέλλει ότι η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε  είναι εντελώς παράτυπη και δεν έχουν ληφθεί αντικειμενικά προσόντα (αλλά μόνο κομματικά) για τη στελέχωση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας. Επίσης προκλητικό είναι ότι η Περιφέρεια "απαξιώνει" να απαντήσει εγγράφως στην αίτηση του κ. Στρατή Μάγειρα.

Συγκεκριμένα:

Στις 22/03/2011 ο κος Στρατής Μάγειρας πληροφορήθηκε ότι ήδη έχει επιλεγεί στη θέση του Γραφείου Τύπου ο κος Μαρίνος Ορφανός χωρίς να έχει αναρτηθεί στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» η αναγγελία θέσης.  Αμέσως ο κος Στρατής Μάγειρας υποβάλλει αίτηση στην Περιφέρεια με Αρ. Πρωτ. 546/20111 22-03-2011 ζητώντας να πληροφορηθεί  αν το Γραφείο Τύπου είχε  στελεχωθεί και με ποιο τρόπο…. Μέχρι σήμερα απάντηση σε αυτή την αίτησή του δεν έχει λάβει…

Η συνέχεια είναι αποκαλυπτική… Λίγες μέρες μετά την αίτηση του κ. Μάγρεια... Η Περιφέρεια προχωρά σε προκήρυξη πλήρωσης 2 θέσεων δημοσιογράφων για την κάλυψη των αναγκών της,. Η Προκήρυξη εκδόθηκε στις 06/04/2011 με Αρ. Πρωτ. 6233/460 και περίληψή της δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοκράτης Μυτιλήνης (7/01/2011).

Ο κος Στρατής Μάγειρας κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και…εκ τότε η Περιφέρεια δεν ανακοίνωσε ούτε αποτελέσματα της προκήρυξης ούτε ονόματα …μιας και η μία από τις δύο θέσεις σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μάγειρα  είχε καληφθεί από 1/1/2011.  ( Η δεύτερη θέση δεν καλύφθηκε ποτέ…)

 

Στην επιστολή του  με τίτλο  «Το έπος Γιακαλή»  προς το Lesvosnews.net ο κος Στρατής Μάγειρας αναφέρει:

«Παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε την επιστολή καταγγελία για την μεθόδευση του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κου Γιακαλή αναφορικά με την προκήρυξη για τη στελέχωση του Γραφείου Τύπου.

Στις 7.4.2011 σε τοπική εφημερίδα δημοσιεύτηκε η προκήρυξης για τα 2 θέσεις δημοσιογράφων. Κατέθεσα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και από τότε αναμένω την απάντηση του κ. Γιακαλή. Ο χαρακτηρισμός το «έπος του κ. Γιακαλή», διότι περί κατορθώματος πρόκειται, είναι απόλυτα δικαιολογημένος. Προσθέτω επίσης ότι την  αρχική αίτηση μου, στο πρωτόκολλο του Περιφερειάρχη, την παρέλαβε η κόρη του κ. Γιακαλή και την ανέγνωσε ο ξάδελφος του ο κ. Καπάρας. Την κοινοποίησα επίσης στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βερβέρη και γνώστης είναι και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Δημηρούδης».

Ο κος Στρατής Μάγειρας μας έστειλε και την αρχική αίτησή του (22/03/2011) καθώς και το βιογραφικό του, εξαιρετικά πλούσιο, που προφανώς δεν αξιολογήθηκε από την Περιφέρεια μια και η στελέχωση του Γραφείου Τύπου ήταν προαποφασισμένη…

Ο κος Στρατής Μάγειρας γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Εργάστηκε από το 1977 σε εφημερίδες και είναι μέλος της  ΕΣΗΕΑ Αρ, Μητρώου 1822. Έχει εργαστεί στις εφημερίδες ΑΥΓΗ,24 ΩΡΕΣ, ΕΞΟΡΜΗΣΗ, ΤΑ ΝΕΑ, ΒΡΑΔΥΝΗ.  Έχει συνεργαστεί με περιοδικά και την εβδομαδιαία εφημερίδα «Το ΠΟΝΤΙΚΙ».  Έχει καλύψει ρεπορτάζ των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών, Υγείας, ελεύθερο ρεπορτάζ.

Μοιράσου το άρθρο!