To "παρακράτος" είναι εδώ: διαβάστε τι γράφει ''Το Βήμα" για τις σχέσεις ΔΟΛ-Παπανδρέου
Αντιγράφουμε άρθρο από την on-line έκδοση της εφημερίδας "Το Βήμα" που αναρτήθηκε σήμερα το βράδυ (4/01/2012). Τα συμπεράσματα δικά σας...
πέφτουν και τώρα ο ένας καρφώνει τον άλλον... ωραίος κόσμος....
Eπίθεση στα μίντια, στα συμφέροντα και στη Δικαιοσύνη εξαπέλυσε ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά την εισήγηση του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ, επισημαίνοντας ότι ευθύνονται για την εσωτερική κρίση της χώρας. «Δεν ήμασταν όσο έπρεπε αποφασιστικοί απέναντι σε ένα σύστημα πελατειακό, αντιπαραγωγικό, κομπραδόρικο, το οποίο ευθύνεται για την εθνική κρίση».
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ κ.Π. Μπεγλίτης, έκανε συγκεκριμένες τις αναφορές του. «Έπρεπε να ονομαστικοποιήσουμε τα συμφέροντα», είπε και κατονόμασε τον πρόεδρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και εκδότη του Βήματος κ. Στ. Ψυχάρη, ο οποίος όπως σημείωσε, ζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας ζήτησε τη γνώμη του πρωθυπουργού, ο οποίος του απάντησε ότι αν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις να δώσει το δάνειο χωρίς να ρωτά τον πρωθυπουργό. Αλλά επειδή δεν τους πληρούσε δεν έλαβε το δάνειο των 10 εκ. ευρώ.
Μετά από αυτό, μετέφερε ο κ. Μπεγλίτης ότι ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, άρχισε ευθεία και ανοιχτή σύγκρουση και ευθεία υπονόμευση όταν η κυβέρνηση και το υπουργείο οικονομικών και η κυβέρνηση προσπαθούσαν για τη συγχώνευση της Εθνικής με την Alpha Bank, η οποία αν πετύχαινε θα είχε πολύ θετικές επιπτώσεις για την οικονομία".
Κατόπιν, αναφέρθηκε στη δικαστική εξουσία και στη διερεύνηση από αυτή των κατηγοριών που διατυπώθηκαν για παιχνίδια του αδελφού του με τα CDS. «Η δικαιοσύνη έπρεπε να αποφασίσει αμέσως και μην καθυστερεί καθιστώντας όμηρο και υπόλογο τον πρωθυπουργό», τόνισε.
Ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κ. Σταύρος Π. Ψυχάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.
Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.
Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.
Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»