Μedia

26/04/2012 - 08:05

Αφιέρωμα της ΕΤ3 στο Αναγνωστήριο Αγιάσου - Επίσκεψη μαθητών από τη Χίο - Θεατρική παράσταση

yle="text-align:justify;">Πλούσια δραστηριότητα θα αναπτύξει το Αναγνωστήριο Αγιάσου το τελευταίο τριήμερο αυτής της βδομάδας,  27, 28 και 29 Απριλίου 2012. Την Παρασκευή καταφθάνει στην Αγιάσο πενταμελής δημοσιογραφική ομάδα της ΕΤ3 με επικεφαλής το γνωστό σκηνοθέτη – ερευνητή Αντώνη Τσάβαλο που επιμελείται την πετυχημένη εκπομπή «Ελλήνων Δρώμενα», για να πραγματοποιήσει γυρίσματα με σκοπό ένα δίωρο αφιέρωμα στο Αναγνωστήριο Αγιάσου και στην πολυποίκιλη δραστηριότητά του. Η αποστολή θα φύγει από την Αγιάσο την Κυριακή το βράδυ.

Παράλληλα, το Σάββατο θα ’ρθει στην Αγιάσο 16μελής ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Χίου με 3 συνοδούς καθηγητές στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος παραδοσιακών χορών, για να επισκεφθεί το χωριό μας και να γνωρίσει τη χορευτική μας παράδοση που θα παρουσιάσει το χορευτικό εφήβων του Αναγνωστηρίου στο κινηματοθέατρό του, όπου και οι φιλοξενούμενοι θα χορέψουν αντιπροσωπευτικούς παραδοσιακούς χορούς της Χίου.

Στον ίδιο χώρο την Κυριακή στις 7:30 μ.μ. θα παρουσιαστεί από το Θεατρικό Εργαστήρι του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου το θεατρικό έργο «Η λίμνη των κύκνων», που ήδη παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Μυτιλήνη και στο Μανταμάδο.

Τέλος την Κυριακή των Μυροφόρων γιορτάζει και ο προστάτης άγιος του Πνευματικού μας Κέντρου Ταξιάρχης Καστελίου. Αποβραδίς το απόγευμα θα γίνει εσπερινός στο ναΰδριο του Ταξιάρχη στην κορυφή του γραφικού λόφου Καστέλι και την Κυριακή το πρωί θα γίνει η λιτάνευση της εικόνας του με τη συνοδεία της παραδοσιακής μας κομπανίας και θα ακολουθήσει αρτοκλασία στο κινηματοθέατρο του Αναγνωστηρίου.

Μοιράσου το άρθρο!