Μedia

25/10/2010 - 13:00

Αδιαφάνεια στις εκλογές!!! Συνεργασία media και υποψηφίων!!!!

Το άρθρο μας για το «Μαύρο χρήμα των εκλογών» που ρέει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προκάλεσε  αίσθηση και αντιδράσεις!!! (Διαβάστε το εδώ ).  Οι αντιδράσεις στη Λέσβο ήταν τόσο έντονες ώστε κάποιοι ξεπερνώντας κάθε όρια υποκρισίας προσέφυγαν στον Εισαγγελέα  και κατήγγειλαν το   LesvosNews.

To φαινόμενο βέβαια είναι γενικό αλλά εμείς ας περιοριστούμε στη Λέσβο. Χρόνια τώρα οι τοπικές κυρίως εκλογές είναι η χαρά των media. Παρόλα την αλλαγή της νομοθεσίας κάποιοι εξακολουθούν να δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο στα "μαγαζάκια" τους!!!

Επιστρέφουμε σήμερα στο θέμα  και καλούμε τους πολίτες και το ΣΔΟΕ !!!! να βγάλουν  τα δικά τους συμπεράσματα.

 

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία    νόμος 3870/2010 ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι και οι συνδυασμοί έχουν υποχρέωση να αναρτήσουν τα ΕΣΟΔΑ και ΕΞΟΔΑ τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επισκεφτείτε την Ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών

http://ekloges.ypes.gr/diafaneia/index.html

επιλέξτε «Έσοδα/Δαπάνες Υποψηφίων» και στη συνέχεια επιλέξτε εκλογές Δημοτικές ή Περιφερειακές δείτε και μόνοι σας … τι έχει δηλωθεί μέχρι σήμερα και κυρίως δείτε τι θα δηλωθεί μετά το τέλος των εκλογών !!!!

Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα παρά μόνο μερικές απορίες-σκέψεις μας :

1.  ας δει ο κάθε αναγνώστης τι έχει καταχωρηθεί μέχρι σήμερα  στην Ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και πόσες διαφημίσεις των υποψηφίων και Συνδυασμών έχει δει στα ΜΜΕ της Λέσβου? Ας σημειώσει ο κάθε αναγνώστης ποιες διαφημίσεις βλέπει και τι ποσά θα καταχωρηθούν στο τέλος των εκλογών....

2. ας δει ο κάθε αναγνώστης τα ανώτερα όρια εξόδων που μπορεί να κάνει ο κάθε Συνδυασμός και υποψήφιος και ας σκεφτεί πόσο κοστίζουν αυτές οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Λέσβου και πόσο ….θα δηλωθούν από τους Συνδυασμούς και του υποψηφίους ώστε να μην ξεπεράσουν το πλαφόν!  Κοινή υποκρισία ΜΜΕ και υποψηφίων!

3. ας σκεφτεί ο κάθε αναγνώστης πως από  τους 1400 υποψήφιους που υπάρχουν  σε όλη τη Λέσβο θα προβληθούν με πλάγιο τρόπο από τα ΜΜΕ  (συνεντεύξεις εμβόλιμα σε Δελτία ειδήσεων, σχόλια σε εφημερίδες κτλ) μόνο μία μικρή μερίδα!!!!    Αλήθεια όλα αυτά γίνονται αφιλοκερδώς ή είναι γίνονται με χρήματα κάτω από το τραπέζι? Με ποια κριτήρια επιλέγονται οι υποψήφιοι των συνδυασμών που δίνουν τάχα μου αθώες συνεντεύξεις ?  (Σημείωση: δεν αναφερόμαστε στους επικεφαλής των Συνδυασμών)

Αγαπητοί αναγνώστες του LesvosNews,

Μην περιμένετε να μιλήσουν οι υποψήφιοι!  Έχουν ανάγκη τα ΜΜΕ και τώρα δεν είναι εποχή για συγκρούσεις…

Ο σκεπτόμενος ψηφοφόρος ας είναι καχύποπτος με τους υποψήφιους που ξοδεύουν πακτωλό χρημάτων  σε διαφημίσεις κτλ και …στο τέλος θα δηλώσουν ότι ξόδεψαν μόνο 2.000 ευρώ όσα τους επιτρέπει ο Νόμος. Στηρίζουν την εκλογή τους στο ψέμα και στο χρήμα !!!!  Αξίζουν τέτοια άτομα την ψήφο μας ?

Υστερόγραφο: Τις τελευταίες ημέρες όπως μάθαμε  στην πιάτσα της Μυτιλήνης  έχει κάνει την εμφάνιση του και ένας «βιντεάκιας». Ο τύπος πλησιάζει τους υποψηφίους και τους προτείνει (ή καλύτερα τους  πιέζει)  να τους κάνει ένα επαγγελματικό βίντεο για την προβολή τους. Το βίντεο προβάλετε και από την ιστοσελίδα του «βιντεάκια» και  οι υποψήφιοι στη συνέχεια  μπορούν να το ανεβάσουν και σε δικές τους ιστοσελίδες. Παρόλα τις πιέσεις του «βιντεάκια»  μέχρι τώρα έχουν ανταποκριθεί καμία δεκαριά υποψήφιοι.  Και η αμοιβή για αυτό το βίντεο διάρκειας μερικών λεπτών είναι 1000 ευρώ!!!!   Τώρα τι θα δηλωθεί στην εφορία… είναι άλλο θέμα… Αρκεί να σκεφτούμε ότι ο υποψήφιος δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 2000 ευρώ ως  ατομικές δαπάνες οπότε όλους τους  βολεύει η φοροδιαφυγή !!!!

Μοιράσου το άρθρο!