Μedia

15/02/2013 - 10:50

Το αληθινό ραδιόφωνο επιστρέφει... Οι παραγωγοί του παλιού Μελωδία FM επιστρέφουν

Το αληθινό ραδιόφωνο επιστρέφει...

Ό

σοι ασχολούνται με το καλό ραδιόφωνο και  "καλό"  ελληνικό τραγούδι πριν αρκετό καιρό ένιωσαν αμήχανα όταν  ένας από τους καλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς ο “Μελωδία FM” αποφάσισε να υιοθετήσει τη λογική του playlist.


Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή...
Τέλος δεκαετίας του 80 , αρχές του 90. Η έκρηξη της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Δημιουργία του ενιαίου Συνασπισμού (της Αριστεράς και της Προόδου). Δημιουργία του «902 Αριστερά στα FM».  (Στη Μυτιλήνη τότε γινόταν αναμετάδοτηση μέσα από το σταθμό "980 αριστερά στα FM").  Ένας πολυσυλλεκτικός σταθμός με ότι πιο προοδευτικό υπήρχε και στο χώρο της πολιτικής και στο χώρο του πολιτισμού.
Ο χρόνος κυλά, ο ενιαίος Συνασπισμός διαλύεται , ο «902» περνά εξολοκλήρου στα χέρια του ΚΚΕ , οι περισσότεροι παραγωγοί αποχωρούν.  Δημιουργία τότε του “Μελωδία  FM 100”. To καλό ελληνικό τραγούδι είχε βρει στέγη...  Το ταξίδι αυτό κράτησε πάνω από 15 χρονιά..
Και σταμάτησε ξαφνικά πριν δύο χρόνια όταν  ο Μελωδία αποφάσισε να παίζει playlist
O Νίκος Μωραΐτης τότε παραγωγός του Μελωδία είχε γράψει:


 "Για περίπου δεκατρία χρόνια έπαιζα στον Μελωδία ό,τι μου κατέβαινε στο κεφάλι (ή μήπως στην καρδιά;). Από Άκη Πάνουκαι Απόστολο Καλδάρα μέχρι Κοργιαλά και Χατζηγιάννη (πολύ πριν συνεργαστώ μαζί του, για να εξηγούμαστε), Αλεξίου και ξανάΑλεξίου χωρίς μέτρο, από «Όταν πίνει μια γυναίκα» μέχρι «Τα πέδιλα», πολύ Μοσχολιού, Κόκοτα, Μπιθικώτση, Διονυσίουκαι αμέσως στροφή σε Αλκίνοο, Περίδη, Δεληβοριά. Και είχα βάλει και το «Χαμένα» της Γαρμπή ένα βράδυ. Και τα Επιφάνια(15 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα) των Θεοδωράκη - Σεφέρη σε ζωντανή ηχογράφηση του 1972 με τον Αντώνη Καλογιάννη. Και είχα πάντα καλές ακροαματικότητες, από όποια ζώνη κι αν πέρασα.
Για μένα το πρόβλημα δεν είναι αν τον Μάλαμα τον έβαζε μηχανή ή άνθρωπος. Το πρόβλημα δεν είναι αν τον Μπαλάφα θα τον βάζει μηχανή ή άνθρωπος. Το πρόβλημα είναι η απουσία αιφνιδιασμού όταν ανοίξεις το ραδιόφωνο. Να έρθει ένα τραγούδι που δεν το περιμένεις και να σε αρπάξει από τα μαλλιά."


Μεγάλο τμήμα των παραγωγών του Μελωδία αποχώρησε


Και δύο χρόνια μετά – χθες 14 Φλεβάρη 2013 – ανακοίνωσαν την επιστροφή τους στα ερτζιανά του διαδικτύου...
Στην σελίδα τους στο facebook αναφέρουν:
Η Βιβή, η Ελένη, η Βάσια, η Κυριακή, η Όλγα, ο Χρήστος, ο Οδυσσέας, ο Σώζων, ο άλλος Χρήστος και ο άλλος Χρήστος έκαναν ραδιόφωνο. Μετά το ραδιόφωνο που αγάπησαν και έκαναν, έπαψε να υπάρχει. Και συνέχισαν να κάνουν για καιρό μέσα στο μυαλό τους. Μετά τηλεφωνήθηκαν και ξαναβρέθηκαν. Και είπαν να ξαναβάλουν "Το Ραδιόφωνο" να παίζει.

Προς τα παρόν είμαστε εδώ. Σε λίγο καιρό θα είμαστε και εδώ:
www.toradiofono.gr και θα σας περιμένουμε

Κι έτσι από τον Απρίλιο "Το Ραδιόφωνο" παίζει ξανά.

Κυριακή Αιλιανού
Ελένη Γιαννοπούλου
Σώζων Ηρειώτης
Οδυσσέας Ιωάννου
Χρήστος Καρυώτης
Χρήστος Κορτσέλης
Όλγα Λασκαράτου
Βιβή Παπαστάθη
Χρήστος Παπαμιχάλης
Βάσια Ρεντούμη

Από Απρίλη λοιπόν το αληθινό ραδιόφωνο επιστρέφει...

Μοιράσου το άρθρο!