Μedia

15/02/2014 - 17:49

Άρειος Πάγος: Σε ισχύ η δίωξη κατά Θέμου Αναστασιάδη

yle="text-align: justify;">Με βούλευμά της η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέρριψε την εισήγηση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Νίκου Παντελή για μερική αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών σε βάρος του εκδότη-δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη. Ο αντιεισαγγελέας είχε προτείνει να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη σε βάρος του εκδότη, μόνο για το αδίκημα της φοροδιαφυγής ύψους 1,6 εκατ. ευρώ σε βαθμό κακουργήματος.  

Ο Άρειος Πάγος όμως έκρινε ότι δεν προσκρούει στις Συνταγματικές επιταγές η ρύθμιση του άρθρου 7 του 3943/2011, που προβλέπει αναδρομική ισχύ φορολογικών διατάξεων.   Η δίωξη δηλαδή για φοροδιαφυγή ισχύει, όμως επειδή ο εκδότης έχει έρθει σε συμβιβασμό με την αρμόδια ΔΟΥ, ουσιαστικά παραμένει εις βάρος του μόνο η κατηγορία για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες).  

Υπενθυμίζεται, ότι ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της ΙΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών κατά του εκδότη-δημοσιογράφου ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η δίωξη ασκήθηκε καθώς το οικονομικό έτος 2008 υπέβαλε ανακριβή φορολογική δήλωση (δεν δηλώθηκε 1,6 εκατ. ευρώ).

Πηγή: lifo.gr

 

Μοιράσου το άρθρο!