Μedia

02/08/2023 - 13:35

Αθώωση Βαξεβάνη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου

Σε αθώωση του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη κατέληξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αναφορικά με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, την οποία αντιμετώπιζε ύστερα από μήνυση του Χαράλαμπου Αθανασίου μετά από δημοσιεύματα της εφημερίδας. Η Δικαιοσύνη έκρινε πως τα επίμαχα δημοσιεύματα δεν περιείχαν ψευδή στοιχεία.

Την αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη είχε προτείνει η εισαγγελέας Μαρία Πετρουλάκη η οποία τόνισε τη Δευτέρα ότι «η τιμή δεν τελεί υπό απόλυτη προστασία όταν η αμφισβήτησή της γίνεται στο πλαίσιο συγκεκριμένων δραστηριοτήτων απαραίτητων σε μια δημοκρατία», σημειώνοντας ότι η ελευθερία του Τύπου είναι απαραίτητη για τη δημοκρατία και εξηγώντας ότι «τα δημόσια πρόσωπα, όπως ο κ. Αθανασίου, οφείλουν να είναι ανοιχτά σε δημοσιογραφική κριτική, ιδιαίτερα, όπως είπε, όταν η κριτική δεν αφορά την προσωπική ζωή κάποιου δημοσίου προσώπου, αλλά τον δημόσιο βίο του».

Υπενθύμισε δε, την αναγκαιότητα τα δημόσια πρόσωπα να δέχονται ακόμη και την άδικη ή επιθετική κριτική, ακόμη και με ακραίο λόγο, ενώ αναφερόμενη στη δημοσιογραφία εν γένει, τόνισε ότι θα πρέπει να αναπαράγει διασταυρωμένα στοιχεία.

 

-----

 

up date διαβάστε:

Χ. Αθανασίου: Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη δίκη Βαξεβάνη

Μοιράσου το άρθρο!