Μedia

15/11/2021 - 10:51

Εξαιρετικά επείγουσα ενημέρωση που αφορά τις λεγόμενες “Λευκές Περιοχές” όπως το Πλωμάρι

Εξαιρετικά επείγουσα ενημέρωση που αφορά τις λεγόμενες “Λευκές Περιοχές” όπως το Πλωμάρι: Σήμερα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις από τους κατοίκους του Πλωμαρίου προς την εταιρεία Digea για την επίσημη τοποθέτηση αναμεταδοτών για να έρθει επιτέλους και επίσημα το τηλεοπτικό σήμα στο Πλωμάρι και να λήξει το θέμα της προβληματικής λήψης. Ήδη υπάρχουν διαμαρτυρίες από τους πολίτες για την ελλιπή και καθυστερημένη ενημέρωση. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει απαίτηση από την DIGEA να γίνουν τουλάχιστον 250 αιτήσεις από μόνιμους κατοίκους του Πλωμαρίου .

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν μέσω inteternet με τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο Taxisnet και του ενδεκαψήφιου αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από την ιστοσελίδα http://white-areas.gov.gr ή μέσω του ΚΕΠ. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθούν 250 αιτήσεις, τότε μετά το πέρας της προθεσμίας όσοι έχουν πραγματοποιήσει αίτηση θα προμηθευτούν από την Cosmote Tv δωρεάν τηλεοπτική συνδρομή για οχτώ χρόνια, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί αν θα πρέπει να πληρωθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός από τους τελικούς χρήστες ή θα δοθεί δωρεάν. Γίνεται προσπάθεια να δοθεί παράταση. Άγνωστο παραμένει επίσης το γιατί απουσιάζουν κάποιες περιοχές από τη λίστα των λευκών περιοχών όπως π.χ. το Μεγαλοχώρι. Αν όμως δεν δοθεί παράταση και δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 250 αιτήσεων τότε θα πρέπει οι αρμόδιοι να εξηγήσουν στους πολίτες γιατί δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως.

Τέτοιες ενημερώσεις θα πρέπει να γίνονται μέσω των τοπικών μέσως μαζικής ενημέρωσης όπως ιστοσελίδες, εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και από τα δημοτικά μεγάφωνα. Δυστυχώς από πλευράς Δήμου Μυτιλήνης δεν έχει γίνει κάποια ενημέρωση προς τους πολίτες κάτι που παραμένει άγνωστο γιατί συνέβη και επίσης ούτε η DIGEA φαίνεται να έχει ενημερώσει τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με δελτίο τύπου.

Ο μόνος που ενημέρωσε έστω και αργά και συγκεκριμένα το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, ήταν ο Κοινοτάρχης Πλωμαρίου, κ. Γιάννης Ξανθούλης, ο οποίος όμως αρκέστηκε όταν ο ίδιος το πληροφορήθηκε καθυστερημένα, να αναρτήσει σχετική ανακοίνωση στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ξαναλέμε ότι είναι απορίας άξιο, γιατί δεν έγινε από τους αρμόδιους του Δήμου Μυτιλήνης και της DIGEA νωρίτερα κάποια σχετική ανακοίνωση.

Παρακολουθούμε το θέμα και για ότι νεότερο θα ενημερώσουμε με νεότερη ανάρτηση.

 

Δημήτρης Μαλλιαρός

Δημοτικός Σύμβουλος Με την Παράταξη "Με Πυξίδα Τον Πολίτη"

Μοιράσου το άρθρο!