Μedia

22/01/2024 - 09:53

Famagusta: Αποθέωση για τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Οι πρώτες αντιδράσεις για τη σειρά Famagusta

Αποθέωση για τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Την αποθέωση γνώρισε στο Twitter η ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη (με καταγωγή από την Βατούσα της Λέσβου) για την ερμηνεία της στην πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης σειράς «Famagusta» στο Mega, το βράδυ (21:00) της Κυριακής, 21 Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί ότι το σίριαλ, εκτυλίσσεται με φόντο την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

«Συγκλονιστική η αφήγηση για την εισβολή στην Κύπρο το 1974. Εξαιρετική η Δέσποινα Μπεμπεδέλη», γράφει χαρακτηριστικά χρήστης του Twitter.

«Η περιγραφή της ιστορίας ξέροντας ότι είναι πραγματική και το πρόσωπο υπαρκτό σε ανατριχιάζει ακόμα περισσότερο. Κύρια Μπεμπεδέλη τα σέβη μου», τονίζεται από άλλο χρήστη.

«Παιδιά αυτή η σειρά είναι συγκλονιστική. Μπράβο για την σκηνοθεσία,μπράβο για το σενάριο, μπράβο για όλα. Πείτε ότι θέλετε για τον Γεωργίου αλλά κέντησε. Πρέπει να θυμάται η νέα γενιά κ αν δεν ξέρει να μάθει την ιστορία της», σημείωσε κάποιος άλλος.

«Παιδιά μόνο και μόνο για την Καράντη αξίζει να δείτε το Famagusta πονάει η ψυχή μου και μόνο που την βλέπω σε αυτό τον ρόλο, δεν θα μιλήσω για Μπεμπεδελη, απλά ανατριχιαστική», αναφέρεται σε σχόλιο του Twitter.

«Διδάσκει υποκριτική. Διδάσκει Ταλέντο Διδάσκει τα πάντα. Γιατί είναι τεράστια!», γράφει κάποιος για την Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

Πάντως δεν έλειψαν και οι παρατηρήσεις, όπως η παρακάτω: «Η ιστορία της εισβολής είναι τραγική, γεμάτη πόνο, γεμάτη αναμνήσεις, δεν χρειάζονταν ερωτικά τρίγωνα και αηδίες».

Η ιστορία

Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο, το τρίδυμο των επιτυχιών Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου θα φέρουν στις οθόνες του MEGA στις αρχές του 2024 τη σειρά 24 επεισοδίων εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα με επίκεντρο μία ιστορία αγάπης, που θα μας συγκινήσει.

Η ιστορία ξεκινά από την Τζώρτζιας Κουβαράκη, η οποία χάνει το παιδί της την ημέρα της εισβολής. Μαζί με τον σύζυγό της αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, αφήνοντας μαζί και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους.

Εκείνος είναι υποχρεωμένος να πολεμήσει και εκείνη μένει πίσω. Η αγάπη τους όμως είναι τόσο δυνατή που θα αντέξει πόλεμο και απώλεια. Οι δύο τους θα δημιουργήσουν μια υπέροχη οικογένεια και θα ολοκληρώσουν την ευτυχία τους με τρία παιδιά.

Όμως, δεν θα ξεχάσουν ποτέ εκείνο το μωρό, που όσες δεκαετίες και αν περάσουν η απώλειά του θα παραμένει πάντα ένα αγκάθι στη ζωή τους.

Ένα βρέφος που κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή παράλληλα με αυτή της οικογένειας που δεν είχε ποτέ νέα του.

Τα γυρίσματα της σειράς, που ξεκίνησαν τον Ιούνιο, πραγματοποιούνται στην Κύπρο, την Αθήνα και το Λονδίνο.

Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής - ΟΛΣΑ

 

Μοιράσου το άρθρο!