Μedia

04/06/2020 - 06:35

Χοντρό παρασκήνιο: «ΣΥΡΙΖΑ TV» ο Σκουρλέτης και MEGA (ΣΥΡΙΖΑ) Channel οι προεδρικοί – Ο ρόλος του Μαλέλη και η έγκριση του Μαρινάκη

Τις προάλλες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος παίζει το τελευταίο του χαρτί της πολιτικής του επιβίωσης προανήγγειλε τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ TV. Δίνει τη μάχη του να δημιουργήσει ασπίδα προστασίας ή το έσχατο καταφύγιο.

 

Μπορεί να καταλάβει ο καθένας πως το εν λόγω εγχείρημα δεν έχει να προσφέρει και πολλά πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει τρομακτικό πρόβλημα σε επίπεδο τηλεόρασης και ΜΜΕ συνολικά.

Το «ΣΥΡΙΖΑ TV» δεν θα ενισχύσει το μιντιακό οπλοστάσιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως ένα κομματικό κανάλι, ένα ακόμη κομματικό μέσο, δίπλα στα υπάρχοντα κομματικά ΜΜΕ. Δεν θα προσελκύσει νέο κοινό και νέους ψηφοφόρους. Ωστόσο ο Σκουρλέτης και η παρέα του τόσο ξέρουν και τόσο μπορούν, οπότε δεν πρέπει να τους αδικεί κανείς. Αυτές είναι οι δυνατότητές τους, αυτό ξέρουν να κάνουν και ότι γνωρίζουν να κάνουν περιορίζεται πάντοτε στον μικρόκοσμο της Κουμουνδούρου. Μέχρι εκεί.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο κινητοποιείται παράλληλα ένα σύστημα «Προεδρικών του ΣΥΡΙΖΑ» το οποίο έχει προσεγγίσει το Mega Channel. Κορυφαίος πρώην πανίσχυρος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ «κάνει παιχνίδι», ενώ εξαιρετικά σημαντικός σε αυτές τις διεργασίες είναι ο ρόλος του Σταμάτη Μαλέλη, τον οποίο αποθεώνουν συγκεκριμένοι κύκλοι στην Κουμουνδούρου και διαδίδουν ότι θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στι επόμενες εκλογές. Μάλιστα ο πρώην πανίσχυρος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δίνει «γραμμή» για στήριξη από κάποιες ιστοσελίδες και τρολς στο Mega Channel. Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το διευθυντικό στέλεχος του Mega Channel, Γιάννης Σμυρλάκης, πηγαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ TV, που θα είναι επιρροής Σκουρλέτη και για αυτόν τον λόγο ο πρώην πανίσχυρος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κινητοποίησε διάφορους δημοσιογράφους της κακιάς ώρας στο περιθώριο που δεν φημίζονται για την ευφυία τους, ώστε να «παίξουν» τον παιχνίδι της αποδόμησης του Σμυρλάκη και κατεπέκταση του ΣΥΡΙΖΑ TV, με τρόπο που θα προκαλέσει αντιδράσεις. .

Τα παραπάνω έχουν μικρή σημασία και αφορούν στο «αριστεροχώρι». Άλλα είναι τα σοβαρά. Το ερώτημα είναι αν η προσέγγιση κάποιων προεδρικών με το Mega Channel γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη του Μαρινάκη, ο οποίος είναι ο Νο1 εχθρός του Αλέξη Τσίπρα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται όποια προσέγγιση με το Mega Channel ή άλλα ΜΜΕ συμφερόντων και επιρροής Μαρινάκη συνιστά «εσχάτη προδοσία». Επίσης θα πρέπει να ξέρουμε αν όσα διαδίδουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ για τον Σταμάτη Μαλέλη τα γνωρίζει ο εφοπλιστής. Υποθέτουμε αν ισχύουν όλα τα παραπάνω θα γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τελικά έχει ο Μαρινάκης δώσει την έγκριση ώστε το Mega Channel να γίνει «ΣΥΡΙΖΑ channel» και αν ναι έχει προηγηθεί κάποιοι παρασκήνιο;

Αφήνουμε το τελευταίο ερώτημα εδώ για να υπάρχει.

Πηγή: Periodista.gr

Μοιράσου το άρθρο!