Μedia

04/03/2024 - 16:36

Η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη απέκτησε τον τίτλο της «Ελευθεροτυπίας» για 8,1 εκατ. ευρώ

Εκτός από Mega, τα Νέα και το Βήμα, στην κατοχή του επιχειρηματία περνούν «Ελευθεροτυπία», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και η ιστοσελίδα enet.gr

Στον πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η εταιρεία «Alter Ego» του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, πήρε τους τίτλους της «Ελευθεροτυπίας», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και της ιστοσελίδας enet.gr.

Σύμφωνα με την έκθεση αποτίμησης της εταιρείας Grant Thordon, τα σήματα της «Ελευθεροτυπίας», που χρεοκόπησε πριν από περίπου 12 χρόνια, βγήκαν σήμερα σε δημόσιο πλειστηριασμό στο Πρωτοδικείο Αθηνών με τιμή πρώτης προσφοράς 378.666,64 ευρώ. Το ενδιαφέρον για την «Ελευθεροτυπία» ήταν πολύ μεγάλο και γι' αυτό το τελικό τίμημα για την απόκτηση των εμπορικών τίτλων ήταν 20 φόρες μεγαλύτερο από το αρχικό τίμημα. 

Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, ήρθε δεύτερος στο διαγωνισμό καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, προσέφερε 7,7 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά των τίτλων της ιστορικής εφημερίδας. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «Alter Ego» του κ. Μαρινάκη, εκδίδει  τις εφημερίδες τα Νέα και το Βήμα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο!