Μedia

30/12/2014 - 07:40

Η ΠΟΕΣΥ στο πλευρό της ΕΣΗΕΑ για τη «συνέντευξη» Σαμαρά

style="text-align: justify;">Ανακοίνωση
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) προσυπογράφει την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, για τη «συνέντευξη» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ, τονίζοντας ότι «προσβάλει τη δημοσιογραφική δεοντολογία».
 
Η ΠΟΕΣΥ απορρίπτει τις κατηγορίες εκπροσώπων της ΝΔ κατά της ΕΣΗΕΑ, ότι δήθεν με την ανακοίνωσή της άσκησε «πρωτοφανή απόπειρα λογοκρισίας και φίμωσης», όταν οι ίδιοι εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα με τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ και τη δημιουργία των μορφωμάτων ΔΤ και ΝΕΡΙΤ, για ίδια χρήση, όπως αποδείχτηκε με τη «συνέντευξη» του Πρωθυπουργού.
 
Η ΠΟΕΣΥ απευθύνει, για άλλη μια φορά, έκκληση σε όλα τα έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά Μέσα και τους εργαζόμενούς τους, για πιστή τήρηση των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ιδιαίτερα τώρα κατά την προεκλογική περίοδο. Ο σεβασμός στην αντικειμενική, πλουραλιστική και πολυφωνική, με ίση προβολή όλων των κομμάτων, ενημέρωση, είναι το ύψιστο και υποχρεωτικό από τα Καταστατικά μας και τους νόμους, καθήκον όλων μας.
 
 
πηγή: www.enimerosi24.gr

Μοιράσου το άρθρο!