Μedia

27/06/2014 - 19:39

Ισορροπίες τρόμου στο Mega

style="text-align: justify;"> 
Καυτό καλοκαίρι για το MegaChannel. Το κόψιμο του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων δεν έγινε μόνο για λόγους λιτότητας και δεν θα είναι το μόνο που θα συμβεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Οι μέτοχοι του καναλιού θα γεφυρώσουν τις αντιθέσεις τους ή θα βρεθούν σε μια νέα ρήξη, ενώ ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, μετά την απώλεια της πρώτης θέσης στον ανταγωνισμό των δελτίων ειδήσεων, θέλει να αποδείξει πως εκείνος εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο στην ενημέρωση αποκλείοντας άλλα σενάρια.
Το κόψιμο του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων, που απασχολούσε μια βάρδια 25 ατόμων, ήταν απόφαση των εκδοτών, για την υλοποίηση της οποίας πίεσε η πλευρά Μπόμπολα. Το τελευταίο διάστημα οι επαφές του Χρήστου Παναγιωτόπουλου με τον Πήγασο είναι σε καθημερινή βάση, ενώ δεν μπορεί.. κανείς να ισχυριστεί πως υπάρχει τόσο καλή επικοινωνία και με τις άλλες δύο πλευρές.
Στόχος του Mega είναι να περιορίσει το κόστος, προχωρώντας και σε απολύσεις, αν και ο Χ. Παναγιωτόπουλος εμφανίζεται να διαβεβαιώνει πως οι τεχνικοί θα απορροφηθούν στη νέα βάρδια που θα διαμορφωθεί και θα τελειώνει στις 10 το βράδυ. Δεύτερο ζήτημα είναι το τι θα γίνει με τους παρουσιαστές του νυχτερινού δελτίου (Δουκακάρου, Δανέζης), αν δηλαδή θα έχουν άλλα μεγάλης διάρκεια δελτία ή θα κοπούν από την οθόνη. Το κεντρικό θέμα είναι ο σχεδιασμός του δελτίου ειδήσεων, αν δηλαδή η Όλγα Τρέμη, πρώην σύζυγος του Χ. Παναγιωτόπουλου, θα εξακολουθήσει να είναι η κεντρική παρουσιάστρια και τι θα συμβεί με τους κεντρικούς σχολιαστές Γιάννη Πρετεντέρη και Παύλο Τσίμα. Ο Χ. Παναγιωτόπουλος θα κάνει την εισήγησή του, όμως ο τελευταίος λόγος ανήκει στους μετόχους.
Εκεί υπάρχει μια ισορροπία τρόμου, με τον Ηλ. Τσίγκα να εξακολουθεί να έχει ρόλο αλεξικέραυνου. Μπροστά υπάρχει η ανάγκη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, την οποία μπορούν να υπερκαλύψουν ο Πήγασος και η πλευρά Βαρδινογιάννη, με τον Στ. Ψυχάρη να προσπαθεί να ανταποκριθεί στο ποσοστό του ΔΟΛ. Από την άλλη, η οικογένεια Μπόμπολα, μαζί με τον Στ. Ψυχάρη, θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του καναλιού, περιορίζοντας την πλευρά Βαρδινογιάννη, η οποία καλύπτει τις ανάγκες του καναλιού όποτε χρειαστεί και δεν θέλει να έχει δεύτερο ρόλο στις επιλογές που γίνονται.
Το ερώτημα που υπάρχει είναι: Ποιο Mega και με ποιους θα εκπέμπει τον Σεπτέμβριο;
 
 
πηγή: zoornalistas.blogspot.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!