Μedia

16/06/2011 - 18:33

"Καρφιά" εφημερίδας "Εμπρός" για την εφημερίδα "Τα Νέα της Λέσβου"

Στη στήλη  'Τα Δηκτικά" στο σημερινό "ΕΜΠΡΟΣ" 16-6-2011  διαβάσαμε τα παράκατω σχόλια με την υπογραφή "Ε"  (προφανώς εκφράζουν την ιδιοκτησία της εφημερίδας) : Με το «έτσι θέλω»...

Αποτελεί κοινό μυστικό, τουλάχιστον στους παροικούντες τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι στελέχη τοπικής εφημερίδας είναι... συνιδιοκτήτες της, δηλαδή εργοδότες, και ας εμφανίζονται και ως συνδικαλιστές των εργαζόμενων στα Μ.Μ.Ε. Δικαίωμά τους να παρουσιάζονται όπως θέλουν, και με τον Κοκό και με την Κική, αλλά πάει πολύ να θέλουν να επιβάλουν την άποψή τους και στη δική μας επιχείρηση. Και μάλιστα με τσαμπουκά, παρά την απόφαση των ενώσεων συντακτών και των ομοειδών σωματείων του χώρου να αναστείλουν την απεργία στα μέσα ενημέρωσης λόγω των χθεσινών πολιτικών εξελίξεων με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα όσα επακολούθησαν. Το γεγονός ότι κάποιοι αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση αναστολής της απεργίας στα μέσα ενημέρωσης και δε θέλησαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, μάλλον δείχνει ανωριμότητα και στενοκεφαλιά. Γιατί η απαίτησή τους, παρά την αναστολή της απεργίας, εδώ και μόνο εδώ στη Λέσβο να μη βγουν εφημερίδες, πέρα απ’ το γεγονός ότι είναι παράλογη, είναι και προκλητική. Και τέτοιες προκλήσεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτές επειδή κάποιοι έχουν εμμονές και θέλουν να επιβάλλουν με το «έτσι θέλω» την άποψή τους. Αν νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τόσο σοβαρά θέματα, καλό θα είναι να περιοριστούν στα του... οίκου τους! «Ε»

Ανεστάλη η απεργία για τον Τύπο Οι χθεσινές πολιτικές εξελίξεις υποχρέωσε το σύνολο των εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης να αναστείλουν τη χθεσινή απεργιακή τους κινητοποίηση. Έτσι, από χθες στις 11 το πρωί, όλα τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν τις εξελίξεις είτε από τις διαδηλώσεις είτε από τις κινήσεις της κυβέρνησης, και φυσικά το «Ε» κυκλοφορεί κανονικά. «Ε»

-----------------------------

Σημείωση Lesvosnews

Τα σχόλια της εφημερίδας αφορούν "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ".

Πάντως η αλήθεια είναι ότι χθες μετά τις 11  που η απεργία των δημοσιογράφων ανεστάλει  όλα τα ΜΜΕ έδειξαν επιχειρησιακή ετοιμότητα και αμέσως ξεκίνησαν τη ροή των ειδήσεων.  Και μιλάμε όχι για ιστοσελίδες (που είναι εύκολο να αρχίσεις ροή ειδήσεων) αλλά και για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που  βγήκαν αμέσως με ζωντανές συνδέσεις από το Σύνταγμα.  Διότι πως να το κάνουμε μερικές φορές η δημοσιογραφία πρέπει να λειτούργημα!!!

Μοιράσου το άρθρο!