Μedia

26/11/2018 - 09:39

Μυτιλήνη: φτιάξε και εσύ ένα fake news βίντεο με αποδοκιμασίες Υπουργού!

yle="text-align: justify;">Το Σαββατοκύριακο κυκλοφόρησε από τοπική ιστοσελίδα και μετά σε ιστοσελίδες εκτός Λέσβου βίντεο με «αποδοκιμασίες» του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.


Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα με τη σειρά.  Το απόγευμα της Παρασκευής  ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε στο Επιμελητήριο Λέσβου  σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη μετά την έξοδο από τα μνημόνια». Κατά γενική ομολογία και η εκδήλωση και το περιεχόμενο της ομιλίας είχαν θετικό αντίκτυπο.


Ο Υπουργός Οικονομικών  - μιας και σπουδάζει η κόρη του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου - παρέμεινε στη Μυτιλήνη και το Σαββατοκύριακο.Το πρωί του Σαββάτου ο Υπουργός κατέβηκε με τα πόδια στο κέντρο της πόλης χωρίς συνοδεία. Απόλαυσε τον καφέ του στην παλαιά αγορά , συνομίλησε με κατοίκους του νησιού. Λίγο αργότερα συναντήθηκε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το Βουλευτή Γ. Πάλλη για μια σύντομη περιοδεία στην αγορά της Μυτιλήνης.  Στα μέσα περίπου της διαδρομής και ενώ ο Υπουργός και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλούν με καταστηματάρχη της περιοχής  δύο «αγανακτισμένες φωνές» επιτίθενται λεκτικά στον Υπουργό. Λεπτομέρεια : η μια από τις «αγανακτισμένες φωνές» λίγο πριν εκφράσει την «αγανάκτηση» έχει σηκώσει το κινητό τηλέφωνο και καταγράφει.  Δεύτερη λεπτομέρεια: η «αγανάκτηση»  δεν εκδηλώνεται ευθέως μπροστά στον Υπουργό αλλά  καθώς απομακρύνεται και είναι προφανές ότι δεν έχει στόχο να ακούσει ο Υπουργός αλλά να καταγραφεί στο βίντεο.  Ο Υπουργός μαζί με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν την περιοδεία τους σε όλη την Ερμού χωρίς κανένα άλλο απρόοπτο. Το κινητό σταματά να καταγράφει το υπόλοιπο της περιοδείας, ο σκοπός έχει επιτευχθεί.


Η συνέχεια είναι γνωστή. Το βίντεο διοχετεύεται σε τοπική ιστοσελίδα. Ο «παραγωγός του βίντεο» έχει πετύχει το σκοπό του και η ιστοσελίδα έχει πετύχει να δημιουργήσει ένα θέμα για «κλικάρισμα» .

Εν κατακλείδι είναι εύκολο να φτιάξεις ένα βίντεο με αποδοκιμασίες Υπουργού και είναι ακόμη πιο εύκλο να το κυκλοφορήσεις σε ΜΜΕ καθώς το θέμα "πουλάει".  Αρκεί ένα κινητό, δύο φωνές και ένας φορέας ΜΜΕ.


Αλήθεια τι θα γινόταν αν το θέμα τραβούσε το δρόμο της δικαιοσύνης... ; Να μάθουμε τους «αγανακτισμένους» και τον «παραγωγό του βίντεο»;


Πέρα από τα βίντεο κτλ αυτό που έχει καταγραφεί ως πραγματικότητα είναι ότι ο Υπουργός Οικονομικών πέρασε 3 ημέρες στη Μυτιλήνη χωρίς καμία αποδοκιμασία καθώς βρέθηκε και σε γνωστό ουζερί της πόλης και σε καφέ χωρίς κανένα ευτράπελο. Απεναντίας ήταν ιδιαίτερα φιλικός και προσιτός και συζήτησε με πολλούς κατοίκους.


Αλήθεια πότε άλλοτε ένας Υπουργός Οικονομικών ήρθε στη Μυτιλήνη και κυκλοφορούσε άνετα στην πόλη και συνομίλησε με φορείς και τόσους πολλούς πολίτες;

Δυστυχώς για άλλη μια φορά έρχεται στην επικαιρότητα το θέμα των fake news και πως λειτουργούν ακόμη και θεωρητικά μεγάλα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας

Μοιράσου το άρθρο!