Μedia

30/05/2023 - 10:17

Νέα ιστοσελίδα για τα ξερά πεύκα από την «Άμπελο

Το σωματείο εθελοντισμού και αλληλεγγύης «Η Άμπελος» προέβει στην δημιουργία ιστοσελίδας Pinerescue με σκοπό την συνεχή καταγραφή της εξέλιξης της ξήρανσης των πεύκων στο νησί μας, από τους πευκοφάγους μικροοργανισμούς,  ώστε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ανεβάζοντας φωτογραφίες με τα ξερά πεύκα στην ιστοσελίδα www.pinerescue.com, οι οποίες διαθέτουν γεωγραφικές συντεταγμένες μέσω της φόρμας υποβολής των φωτογραφιών, συμβάλλετε και εσείς στην παρατήρηση της εξέλιξης του φαινομένου και στην αντιμετώπιση του.

Τα δεδομένα παρουσιάζονται σε χάρτη με την ακριβή θέση λήψης της φωτογραφίας καθώς και η χρονική στιγμή της παρατήρησης.

Στόχος η συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού, προκειμένου να εντοπιστούν οι θέσεις των πεύκων, με κίνητρο την καταπολέμηση της ζοφερής κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα δάση μας, καθυστερώντας την καταστροφή των δασικών εκτάσεων Τραχείας Πεύκης. 

Τα δεδομένα θα είναι στη διάθεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, έπειτα της αποστολής email στην διεύθυνση της Ιστοσελίδας.

Η «φωτιά» βρίσκεται μέσα τους, ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τα σώσουμε!

#pinerescue #savethepine #σώσετοπεύκο

 

Μοιράσου το άρθρο!