Μedia

09/03/2024 - 08:06

Ο Ζερόμ Καλούτα στη Λέσβο - Κυριακή 10 Μαρτίου το 1ο μέρος

Η περιπέτεια συνεχίζεται για τον Ζερόμ Καλούτα, στο B’ κύκλο επεισοδίων της εκπομπής “Φτάσαμε”.
Πάντα ανοιχτός σε κάθε νέα πρόκληση, ο Ζερόμ καλεί τους θεατές σε ένα συναρπαστικό οδοιπορικό σε φημισμένους αλλά και άγνωστους θησαυρούς της ελληνικής επικράτειας.

Ο Ζερόμ παίρνει τα βουνά και τα λαγκάδια, εξερευνά δάση, σπήλαια, μικροσκοπικά χωριά και ιστορικά μονοπάτια, έρχεται σε επαφή με ανθρώπους, που έχουν να αφηγηθούν μοναδικές ιστορίες και μοιράζεται μαζί τους εικόνες και γεύσεις, στιγμές από την καθημερινότητα, τις παραδόσεις, τις συνήθειες, τους χορούς και τα γλέντια τους.
Το «Φτάσαμε» είναι ένα διαφορετικό ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ, με υπέροχα τοπία, δράση, εξερεύνηση, γεύση, μελωδία, χιούμορ και ξεχωριστούς ανθρώπους. Είστε έτοιμοι; Φτάσαμε…


Δείτε σήμερα«Λέσβος - 1ο μέρος»
Eπεισόδιο 12
 

Στο νησί του Ελύτη, του Μυριβήλη και της Σαπφούς, σε ένα μικρό κομμάτι γης στο Αιγαίο, που συνδυάζει ατελείωτες πεδιάδες με απόκρημνες ακτές, αμμώδεις παραλίες με βοσκοτόπια, βουνά με βραχονησίδες και απέραντα πευκοδάση με ατελείωτα στρέμματα ελαιώνων, ταξιδεύει η εκπομπή “Φτάσαμε” με τον Ζερόμ Καλούτα.

Το ταξίδι στη Λέσβο ξεκινά από την αρχοντική πρωτεύουσα του νησιού, Μυτιλήνη όπου ο Ζερόμ επισκέπτεται το σπίτι των θείων του Ελύτη, το παλιό αρχοντικό όπου ο μεγάλος ποιητής είχε περάσει ανέμελα καλοκαίρια, το οποίο παραμένει απαράλλαχτο στο πέρασμα των χρόνων. Εκεί γνωρίζει την τέχνη της ύφανσης σε αργαλειό, που έχει μεγάλη παράδοση στο νησί και που φιλοδοξεί να κάνει μια νέα αρχή στο σήμερα.

Στη μοναδική Αγιάσο, με τα πέτρινα σπίτια με τα χρωματιστά μπαλκόνια, ο Ζερόμ συναντά ένα από τα πιο όμορφα καφενεία του Αιγαίου, όπου δοκιμάζει ένα μοσχοβολιστό χειμωνιάτικο ρόφημα και μυείται στα μυστικά της τοπικής ντοπιολαλιάς.

Στο Πυργί, ο Ζερόμ συμμετέχει στο κτίσιμο ενός πετρόχτιστου σπιτιού, ενώ στον γραφικό Ασώματο γνωρίζει τρεις καλλιτεχνικές ψυχές, τρεις φίλους που μέσα από την τέχνη της μουσικής, επικοινωνούν δημιουργικά, αφήνοντας στην άκρη οποιαδήποτε διαφορά χώρας, θρησκείας ή γλώσσας.

Μέσα από αυτή τη μοναδική μουσική συνύπαρξη, η εκπομπή ανανεώνει το ραντεβού με το νησί των ανατροπών και των εκπλήξεων για το επόμενο επεισόδιο. Το ταξίδι στη Λέσβο συνεχίζεται...

ΕΡΤ1 ΚΥΡΙΑΚΗ  10/03/2024

17:00

Φτάσαμε  (Β' Kύκλος) (Νέο Επεισόδιο)   



Παρουσίαση: Ζερόμ Καλούτα
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Λουκάκος
Διεύθυνση παραγωγής: Λάμπρος Παπαδέας
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ξενοφών Βαρδαρός
Έρευνα: Ευανθία Τσακνή, Εβελίνα Πιπίδη

Παρουσίαση: Ζερόμ Καλούτα

Μοιράσου το άρθρο!