Μedia

28/04/2023 - 14:37

«Σμύρνη μου αγαπημένη» - H πρώτη ελληνική ταινία που εντάσσεται στο Netflix

Οι τελικές υπογραφές έπεσαν για Tanweer και Netflix για την ένταξη της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, στη συνδρομητική ψηφιακή πλατφόρμα.

Είναι η πρώτη ελληνική ταινία που εντάσσεται στο πρόγραμμα της εταιρείας, καθώς μετά το «Maestro», φαίνεται να ανοίγει ο δρόμος για τις παραγωγές της χώρας μας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αλέξη Μίχα στο Mega, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί  και επίσημα από την παγκόσμια πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται πως η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση και το σενάριο συνυπογράφει με τον Martin Sherman.

Εκτός από τη δημοφιλή πρωταγωνίστρια και συγγραφέα, το καστ συμπληρώνουν οι Λεωνίδας Κακούρης, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Γιάννης Βογιατζή, Jane Lapotaire, Susan Humshire, Rupert Graves και πλήθος ηθοποιών και κομπάρσων.

H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα.

Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Μοιράσου το άρθρο!