Μedia

07/09/2015 - 17:30

Σοκ στη Μυτιλήνη: Μετανάστες μαχαίρωσαν .... την αλήθεια ! ! !

Ακροδεξιές ιστοσελίδες, προφανώς σε μια απόπειρα αναχαίτισης της επίθεσης με μολότωφ σε σκηνές προσφύγων, διαδίδουν ψεύδη.

Αυτό που όντως συνέβη στη Μυτιλήνη  είναι ότι στη 1 το μεσημέρι κοντά στο τελωνείο, δύο πρόσφυγες αλγερινής καταγωγής επιτέθηκαν σε Σύρια για να της πάρουν το κινητό. Σύμφωνα με την ίδια που δεν προχώρησε σε μήνυση η επίθεση έγινε με μεταλλικό αντικείμενο τύπου κλειδί και προκάλεσε σχισμή στο χέρι της. Προφανώς και το επεισόδιο είναι σοβαρό. Ωστόσο κάποιοι προεκλογικά ρίχνουν λάσπη για δικούς του σκοπούς σε ένα νησί που οι κάτοικοί του κατά πλειοψηφία έχουν δείξει τεράστια αποθέματα ανοχής και κατανόησης!

Από το πρωί άκουσα 4 με 5 φορές την ίδια τρομερή πληροφορία: στη Μόρια έσπασαν το κρεοπωλείο και οπλίστηκαν με μαχαίρια και μπαλτάδες.Είναι ένα τερατώδες ψέμα.Ο κρεοπώλης απλά πιστεύει ότι δύο μαχαίρια που του λείπουν κλάπηκαν από μετανάστες.Επίσης η περίφημη αιματηρή συμπλοκή στην αγορά έγινε τελικά ανάμεσα σε δύο μόνο άτομα και τα τραύματα από τις μαχαιριές ήταν αστείες αμυχές.Μέσα στον πανικό μου για όσα ζούμε καθημερινά στο χωριό -ιδίως στα περίφημα "Στενά της Αγωνίας" του Καρά-Τεπέ- βρέθηκα να υιοθετώ και να διαδίδω κι εγώ πληροφορίες πολύ πιθανόν εσκεμμένα διαστρεβλωμένες και παραφουσκωμένες via Μάκης Παυλέλλης

 

 

Αντιγραφή από το προφίλ της δημοσιογράφου Ανθής Παζιάνου / Εφημερίδα των Συντάκτων

Μοιράσου το άρθρο!