Μedia

11/04/2012 - 20:11

Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου : αλληλεγγύη στο φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο

Το Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου καταγγέλλει τη νέα απρόκλητη επίθεση που εξαπολύθηκε από τους άνδρες των ΜΑΤ ενάντια σε συναδέλφους την Πέμπτη στην Αθήνα, με αποκορύφωμα το σοβαρό τραυματισμό του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριου Λώλου που εισήχθη στο νοσοκομείο και χειρουργήθηκε «με κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πλήξη με γκλομπ, (κάταγμα-εμπίεσμα κρανίου), το οποίο χρήζει χειρουργικής παρέμβασης», κατά την ακριβή διάγνωση.

Οι συστηματικές και επαναλαμβανόμενες επιθέσεις ενάντια στους λειτουργούας του τύπου την ώρα της δουλειάς τους που καταπατούν ακόμη και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα κάθε άλλο παρά τυχαίες μπορούν να θεωρηθούν, καθώς ακόμα και ο πλέον καλόπιστος θα μπορούσε να συμπεράνει πως ασκούνται συνειδητά από διάφορα κέντρα για τη φίμωση της ελευθεροτυπίας και την τρομοκράτηση των λειτουργών της. Παράλληλα επικρατεί ατιμωρησία σε σχέση με τις παρόμοιες βάναυσες επιθέσεις που έγιναν στο παρελθόν, όπως αυτή των δημοσιογράφων Μανώλη Κυπραίου στην Αθήνα και Αγγελικής Χατζηδημητρίου στη Χίο, που και οι δύο υπέστησαν μόνιμη αναπηρία.

Το Σωματείο μας εκφράζει τη αγανάκτησή του για τον τραυματισμό, απαιτεί την άμεση τιμωρία των δραστών και διακηρύσσει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο Μάριο Λώλο. Παράλληλα το ΣΕΜΜΕΛ συντάσσεται πλήρως με τις αδελφές Ενώσεις και Ομοσπονδίες του κλάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στο αίτημά να διαφυλαχθεί η ελευθερία της ενημέρωσης.

Μοιράσου το άρθρο!