Μedia

02/09/2012 - 10:01

Σύμβαση Λέσχης Πλωμαρίου με την ΕΡΤ 3 για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Λέσβου

Σύμβαση Λέσχης Πλωμαρίου με την ΕΡΤ 3 για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Λέσβου

Η

«Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος», στην προσπάθειά της να γνωρίσει στο πανελλήνιο την 100ή επέτειο από την απελευθέρωση της Λέσβου και την ενσωμάτωσή της στην Ελληνική Επικράτεια, συνήψε σύμβαση με την ΕΡΤ3, που υπογράφηκε την Παρασκευή 31 Αυγούστου, με βάση την οποία θα παραχθούν δύο επεισόδια  διάρκειας 45 λεπτών το καθένα, με θέματα  «Απελευθέρωση Μυτιλήνης- Πλωμαρίου»  και  «Η μάχη του Κλαπάδου».

Τα σενάρια, που βασίζονται κατά μεγάλο μέρος στην επετειακή έκδοση της «Λέσχης»,  «ΛΕΣΒΟΣ 1912-2012. Εκατό χρόνια ελευθερίας», γράφτηκαν από τους Ξενοφώντα Μαυραγάνη, Νίκο Παπαδέλλη και Αριστείδη Φρυδά, την τεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει ο οπερατέρ Γιώργος Παπαδόπουλος, αφηγητής θα είναι ο Ανδρέας Σεφτελής και την μουσική επιμέλεια θα την έχουν οι Γιώτης Φρυδάς και Νίκος Ανδρίκος.
Εξωτερικά γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στους τόπους δράσης  των στρατιωτικών, αλλά και των τοπικών δυνάμεων και στη Λήμνο, εφόσον διευκολυνθεί από τις αρμόδιες αρχές, η εκεί μετάβαση του τηλεοπτικού συνεργείου.
 Η προβολή των δύο επεισοδίων, θα προγραμματισθεί από την ΕΡΤ3 για τον  προσεχή Νοέμβριο και Δεκέμβριο.  

Μοιράσου το άρθρο!