Μedia

11/12/2019 - 07:23

Τα 80 χρόνια λειτουργίας της γιόρτασε η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου

Τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, με ειδική εκδήλωση στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

 Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απευθύνοντας χαιρετισμό, τόνισε ότι τα περιοδικά και οι εφημερίδες της ΕΔΙΠΤ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη των ΜΜΕ της χώρας και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να ενισχύσει τον κλάδο εν γένει, να αντιμετωπίσει παθογένειες που ταλανίζουν τον χώρο εδώ και δεκαετίες και να εφαρμόσει συγκεκριμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που καλούνται να λύσουν τα ΜΜΕ στη χώρα τα τελευταία χρόνια, ενώ σημείωσε ότι έχει ήδη υλοποιηθεί μια σειρά πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση. Παράλληλα, ο κ. Πέτσας μίλησε για την ανάγκη αναβάθμισης των δημοσίων μέσων, για την οποία, όπως είπε, πρόκειται να υιοθετηθούν άμεσα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης, εξέφρασε τον θαυμασμό του και την συμπαράσταση του κόμματός του σε αυτά τα ΜΜΕ, ενώ είπε ότι αξίζουν συγχαρητήρια οι ιδιοκτήτες των μέσων αυτών για τη δουλειά τους.

 Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σημείωσε ότι έχει έρθει ώρα να γίνουν πράξεις για την μεγαλύτερη ελευθερία του Τύπου, μακριά από στίγματα του παρελθόντος.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που επιτελεί και πρέπει να επιτελεί ο περιοδικός και περιφερειακός Τύπος στη χώρα, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

 Κατά τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης, Μιχάλης Σαββάκης αναφέρθηκε στην μακρόχρονη πορεία της ΕΔΙΠΤ και προσέθεσε ότι τα έντυπα των μελών της αποτελούν τον αντίποδα της κατευθυνόμενης ενημέρωσης και των ψευδών ειδήσεων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν και 31 ιστορικά έντυπα της Ένωσης, που έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 50 χρόνια κυκλοφορίας, μεταξύ των οποίων και η αρχαιότερη εφημερίδα της Ελλάδας, «Σίφνος» με 140 χρόνια έκδοσης. Στην εκδήλωση βρέθηκαν μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και δημοσιογραφικών ενώσεων.

Μοιράσου το άρθρο!