Μedia

06/03/2024 - 14:39

«Ταξίδι στη Μυτιλήνη» Σάββατο 9 Μαρτίου στις 22:40

«Ταξίδι στη Μυτιλήνη»  Σάββατο 9 Μαρτίου στις 22:40

Η ΕΡΤ3, αποτίνοντας φόρο τιμής στο βραβευμένο σκηνοθέτη, παραγωγό και συγγραφέα, Λάκη Παπαστάθη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του, μεταδίδει το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 22:40 την ταινία του «Ταξίδι στη Μυτιλήνη».

 

 

Η ιστορία του φιλμ, παραγωγής 2010, εκτυλίσσεται με φόντο τη Λέσβο, εκεί όπου ο σκηνοθέτης έζησε τα παιδικά κι εφηβικά του χρόνια. Με τολμηρή ματιά κι ευαισθησία, συγκίνηση και νοσταλγία, η κινηματογραφική αφήγηση καταγράφει το υπαρξιακό ταξίδι του ήρωα, ενός σύγχρονου άντρα που έχει φύγει από το νησί του με βαριά οικογενειακά τραύματα.

Υπόθεση: Μετά από είκοσι χρόνια παραμονής στο Παρίσι, ο Κώστας επιστρέφει στην Μυτιλήνη με αφορμή την κληρονομιά του οικογενειακού του σπιτιού. Η συνάντηση με όσους από τους συγγενείς του βρίσκονται ακόμα στη ζωή του θυμίζει έντονα τους εκλιπόντες. Δραματικά γεγονότα που σημάδεψαν την οικογένεια και την παιδική του ηλικία ανασύρονται, ενώ ζώντες και νεκροί, τον βοηθούν να ξαναγαπήσει τον τόπο του. Καταλυτικό ρόλο παίζει η σχέση του με την Ελένη, μια δυναμική κι ευαίσθητη γιατρό, που εργάζεται στο γηροκομείο της Μυτιλήνης.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Λάκης Παπαστάθης

Παίζουν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Μαρία Ζορμπά, Δημήτρης Καταλειφός, Λουκία Μιχαλοπούλου, Νικόλας Παπαγιάννης, Θόδωρος Κατσαδράμης, Χρήστος Στέργιογλου, Υβόννη Μαλτέζου, Μυρτώ Παράσχη, Άρτο Απαρτιάν, Θάνος Γραμμένος, Νέλη Καρρά, Μπάμπης Αλατζάς, Δημήτρης Καραμπέτσης, κ.α.

Στο ρόλο του μικρού Κώστα, ο Φωκίων Σπύρογλου

Έκτακτη συμμετοχή: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ελένη Γερασιμίδου, Σμαράγδα Σμυρναίου

Παραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Ελληνική ΡαδιοφωνίαΔιεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Γεωργίου
Μουσική: Γιώργος Παπαδάκης
Εκτέλεση παραγωγής: Protasis Production, Νίκος Νικολέτος

Μοιράσου το άρθρο!