Μedia

13/06/2023 - 17:02

Τι είναι η πρωτοβουλία Tech Reboot που ξεκινάει από τη Λέσβο

Tech Reboot: Επαναπροσδιορίζουμε τη θέση της τεχνολογίας στη ζωή μας///Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκινά από τη Λέσβο, αλλά απευθύνεται πολύ πέρα από τα «όριά» της και μας καλεί να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση της τεχνολογίας στη ζωή μας. Στόχος είναι να ενημερώσει για τους κινδύνους που προκύπτουν από την αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας, για το πώς ο σχεδιασμός και η λειτουργία συγκεκριμένων εφαρμογών επιβαρύνει την ψυχική υγεία των χρηστών, ενισχύει την πολιτική πόλωση, τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και της ίδιας της δημοκρατίας.

Tech Reboot: Επαναπροσδιορίζουμε τη θέση της τεχνολογίας στη ζωή μας

Τις τελευταίες δεκαετίες η τεχνολογία είναι συνυφασμένη με την πρόοδο της ανθρωπότητας: έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας, το βιοτικό επίπεδο, τον τρόπο με τον οποίο συναλλασσόμαστε, εργαζόμαστε, αποκτάμε γνώση κλπ. Παρά τα αδιαμφισβήτητα οφέλη τα οποία απολαμβάνουμε, αλλά και όσα θα απολαύσουν οι επόμενες γενιές, δεν θα πρέπει να αγνοούμε, τους κινδύνους που προκύπτουν από το πώς αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογικές εφαρμογές στην καθημερινότητά μας.

Το Tech Reboot είναι μια πρωτοβουλία που μας καλεί να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση της τεχνολογίας στη ζωή μας. Στόχος είναι να ενημερώσει για τους κινδύνους που προκύπτουν από την αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας, για το πώς ο σχεδιασμός και η λειτουργία συγκεκριμένων εφαρμογών επιβαρύνει την ψυχική υγεία των χρηστών, ενισχύει την πολιτική πόλωση, τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και της ίδιας της δημοκρατίας.

Οι δράσεις της πρωτοβουλίας περιλαμβάνουν εργαστήρια, παρουσιάσεις, ομιλίες, αλλά και εκδηλώσεις ενημέρωσης για την υγιή χρήση των νέων τεχνολογιών από μικρούς και μεγάλους. τη συνηγορία για την προστασία των πολιτών σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας, ψηφιακών δικαιωμάτων και άλλων ζητημάτων που προκύπτουν σε μια περίοδο έντονου ψηφιακού μετασχηματισμού. 

Όλη η σχετική πληροφορία και το περιεχόμενο συγκεντρώνεται στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας www.techreboot.gr Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις του Tech Reboot ακολουθώντας μας στα κοινωνικά δίκτυα: 

Facebook: https://www.facebook.com/techrebootgr/

Twitter: https://twitter.com/techrebootgr/

Instagram: https://www.instagram.com/techrebootgr/

To Tech Reboot είναι μια πρωτοβουλία του οργανισμού Creative Hub, που, με έδρα στη Λέσβο, μέσα από δράσεις κοινωνικής καινοτομίας απαντά στις προκλήσεις της σημερινής κοινωνίας.

Μοιράσου το άρθρο!