Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

04/08/2021 - 17:35

Απογευματινή περιήγηση στη Νησιώπη και... Κυνήγι Θησαυρού στο Απολιθωμένο Δάσος

ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ 

ΣΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

& ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΝΗΣΙΩΠΗΣ

 

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνεχίζει το πλούσιο πρόγραμμα καλοκαιρινών του εκδηλώσεων οργανώνοντας ποικίλες δράσεις για όλους. Την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, το Μουσείο σας προσκαλεί το πρωί σε ένα κυνήγι θησαυρού στο Πάρκο Πλάκας Απολιθωμένου Δάσους και το απόγευμα σε μια μοναδική περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Νησιώπης.

ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

«Στα ίχνη του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου»

Παρασκευή 6 Αυγούστου, ώρα 10 π.μ.

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου και ώρα 10 π.μ. το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σας προσκαλεί σε ένα κυνήγι θησαυρού για μικρούς και μεγάλους στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου. Μέσα από γρίφους, αινίγματα και κρυφούς κώδικες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους.

Το κυνήγι θησαυρού ξεκινάει από το Μουσείο όπου λύνοντας γρίφους και αινίγματα, φτάνετε στον μυστικό κώδικά! Πού θα σας οδηγήσει ο μυστικός κώδικας;  Σε ποιο τμήμα του Πάρκου Πλάκας θα πρέπει να συνεχίσετε; Μπορείτε να λύσετε όλους του γρίφους, να μαζέψετε όλα τα κρυφά στοιχεία και να φτάσετε στο τέλος; Μερικές εκπλήξεις θα σας περιμένουν στο τέλος.

Το κυνήγι θησαυρού μπορεί να υλοποιηθεί ταυτόχρονα σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά. Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, οικογένειες και μεγάλους που τους αρέσουν οι γρίφοι και τα αινίγματα. Το προσωπικό του Μουσείου θα συνοδεύει και θα καθοδηγεί τους συμμετέχοντες.

Η έκδοση εισιτηρίου γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.lesvosmuseum.gr ή στο Μουσείο πριν την έναρξη.

Κατά τη διάρκεια όλων των δράσεων τηρούνται όλοι οι κανόνες που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του Covid-19!

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 22530-54434.

 

Απογευματινή περιήγηση 

στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης

Παρασκευή 6 Αυγούστου, ώρα 6 μ.μ.

Μια διαφορετική απογευματινή περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 και ώρα 18:00

Η νησίδα Νησιώπη, ένας φυσικός φράκτης στον Κόλπο Σιγρίου, αποτελεί μαζί με τον θαλάσσιο χώρο που την περιβάλλει το δυτικότερο άκρο του μοναδικού στον κόσμο φυσικού μνημείου, του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η επίσκεψη στο Πάρκο Νησιώπης ξεκινάει με επιστημονική ενημέρωση στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι. Στη συνέχεια οι επισκέπτες μεταβαίνουν στο λιμάνι του Σιγρίου, όπου με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα επισκέπτονται το θαλάσσιο χώρο του Πάρκου και στη συνέχεια αποβιβάζονται στο λιμανάκι της Νησιώπης όπου και περιηγούνται στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου.

Στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στις εντυπωσιακές απολιθωματοφόρες θέσεις, οι οποίες είναι επισκέψιμες μέσα από ειδικά διαμορφωμένες περιπατητικές διαδρομές. Θα γνωρίσουν τις νέες εμφανίσεις απολιθωμένων δένδρων, το εντυπωσιακότατο εύρημα ενός γιγαντιαίου κορμού δένδρου που αποκαλύφθηκε σχεδόν ακέραιος στη φυσική του θέση με συνολικό μήκος 17,20 μέτρα, τα εκατοντάδες πολύχρωμα σπαράγματα απολιθωμένων δένδρων σεκόιας της παραλία "Απολιθωμένη" και θα απολαύσουν ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίο!

Η μορφολογία του εδάφους είναι ομαλή και δίνει τη δυνατότητα μιας εύκολης πεζοπορικής διαδρομής για μικρούς και μεγάλους. 

Κατά τη διάρκεια όλων των δράσεων τηρούνται όλοι οι κανόνες που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του Covid-19!

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 22530 54434.

Μοιράσου το άρθρο!