Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

04/09/2023 - 13:26

Εκατοντάδες ποδηλάτες στο Απολιθωμένο Δάσος - Τα ονόματα των νικήτων

Ποδηλατικός Αγώνας στο Απολιθωμένο Δάσος "4th PETRIFIED FOREST MTB ΑDVENTURE" στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ‘‘PETRIFIED FOREST MTB ADVENTURE’’, ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός το οποίο υλοποιήθηκε στην καρδιά της προστατευόμενης περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους.

Πρόκειται για τον τέταρτο αγώνα που οργανώθηκε μετά την εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία οργάνωσης του αγώνα των προηγούμενων τριών ετών. Ο αγώνας για μια ακόμα χρονιά έδωσε την ευκαιρία στους αθλητές να χαρούν την ποδηλασία στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, ένα μοναδικό μνημείο της φύσης.

Ο αγώνας οργανώθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου) και πολλούς εθελοντές.  Η  Τεχνική Υποστήριξη του αγώνα πραγματοποιήθηκε από το «LESVOS RIDE».

σδδδ

Η εκκίνηση του ποδηλατικού αγώνα ‘’PETRIFIED FOREST MTB ADVENTURE’’ δόθηκε από την είσοδο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Ο αγώνας ξεκίνησε με τα ηλεκτρικά ποδήλατα και στη συνέχεια μετά από 40 λεπτά εκκίνησαν και τα υπόλοιπα ποδήλατα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι αθλητές διέσχισαν την προστατευόμενη περιοχή του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας και πέρασαν μέσα από τα εκπληκτικά ηφαιστειογενή τοπία της περιοχής που περιλαμβάνονται στα μνημεία του ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO.

Στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας οι αθλητές αγωνίστηκαν δίπλα σε ιστάμενους και κατακείμενους απολιθωμένους κορμούς 20 εκατομμυρίων ετών δίπλα στη θάλασσα αλλά και εντυπωσιακούς ηφαιστειακούς γεωτόπους για να καταλήξουν στην εντυπωσιακή αψίδα που είχε στηθεί στο πάρκο Πλάκας.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Μουσείου όπου αναδείχθηκαν οι αθλητές:

•           στην κατηγορία Junior αναδείχθηκε πρώτος ο Αντώνης Κοσμπής

•           στην κατηγορία E-Bike πρώτος κατατάχθηκε ο Φώτης Τζανής

•           στην κατηγορία Men πρώτος κατατάχθηκε ο Γιάννης Γιαννόγλου

•           στην κατηγορία Women νικήτρια η Αφροδίτη Ζούρου

•           στην κατηγορία Master πρώτος κατατάχθηκε ο Γεώργιος  Σαραϊδάρης

•           στους Veteran πρώτος κατατάχθηκε ο Κώστας Λαϊνάς

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» .

δδ

Μοιράσου το άρθρο!