Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

19/01/2023 - 10:08

Εκδήλωση Κοπής Βασιλόπιτας - Απολογισμού Δράσεων Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Εκδήλωση Κοπής Βασιλόπιτας

& Απολογισμού Δράσεων

Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 

Σίγρι, Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, ώρα 12:00

 

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 12:00 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας καθώς και ο ετήσιος απολογισμός των δραστηριοτήτων του για τη χρονιά που πέρασε και των πρωτοβουλιών του για το έτος 2023.

Ο ετήσιος απολογισμός των δραστηριοτήτων του Μουσείου για τη χρονιά που πέρασε περιλαμβάνει αναφορά στις δράσεις του Μουσείου για τα μεγάλα έργα που υλοποίησε το Μουσείο στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους, τις δράσεις προβολής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις μεγάλες περιοδικές εκθέσεις που οργανώθηκαν αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO και του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων.

Το 2023 αναδεικνύεται μέσα από τον απολογισμό ως μια ιδιαίτερα γόνιμη και παραγωγική χρονιά για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Το Μουσείο, συνέχισε με θετικά αποτελέσματα τη μουσειακή του λειτουργία που το αναδεικνύει σε σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό φορέα, πόλο έλξης και μοχλό ανάπτυξης για τη Λέσβο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί βράβευση μαθητών σχολείων της Λέσβου που συμμετείχαν στο διαγωνισμό «Ας ανακαλύψουμε τη γεωποικιλότητα του Γεωπάρκου Λέσβου», που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό για πρώτη χρονιά της Παγκόσμιας Ημέρας Γεωποικιλότητας.

Για τη μεταφορά των συμμετασχόντων στην εκδήλωση θα αναχωρήσει λεωφορείο από τη Μυτιλήνη στις 9.30 πμ από το κεντρικό πάρκινγκ Μυτιλήνης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα τηλέφωνα 2251047033, 2253054434, Ε-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Μοιράσου το άρθρο!