Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

24/11/2022 - 10:26

Επίσκεψη ομάδας ατόμων του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

  • Ομάδα ατόμων του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δραστηριότητα
  • «ΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ  & ΤΟ ΔΕΙΝΟΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 

Ομάδα ατόμων του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δραστηριότητα «Το Απολιθωμένο Δάσος & το Δεινοθήριο της Λέσβου» που οργάνωσε ειδικά για την ομάδα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες, όπου γνώρισαν τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Δεινοθήριο, το πρώτο ζώο που βρέθηκε στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου με τη βοήθεια των στελεχών του Μουσείου Ε. Τσονίδου και Α. Δεληγιάννης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε με προβολή του εκπαιδευτικού animation που έχει δημιουργήσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου μέσα από το οποίο τα παιδιά γνώρισαν τον τρόπο δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους, τις τεράστιες σεκόιες, τα μεγάλα ηφαίστεια της Λέσβου, τα φυτά και τα ζώα που συνθέτουν το μοναδικό οικοσύστημα του Απολιθωμένου Δάσους.

Τα παιδιά ανακάλυψαν τα είδη των φυτών που συνθέτουν τη χλωρίδα του Απολιθωμένου Δάσους αλλά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους όπως τους αυξητικούς δακτυλίους και τις εντεριώνιες ακτίνες. Ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι ήταν κατά τη διάρκεια της γνωριμίας τους με το εντυπωσιακό πρόπλασμα του Δεινοθηρίου της Λέσβου σε φυσικές διαστάσεις με ηχητικά εφέ και κίνηση.

Συμμετείχαν επίσης σε βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες ανασκαφής φύλλων από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου καθώς και στο πείραμα δημιουργίας ενός ηφαιστείου σε μικρογραφία. Η εκπαιδευτική τους επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου και το εντυπωσιακό ριζικό σύστημα δέντρου που ζούσε πριν 20 εκατομμύρια χρόνια αλλά και τους απολιθωμένους κορμούς δέντρων.

 

Μοιράσου το άρθρο!