Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

19/07/2023 - 11:34

Λεσβιακή Γευσιγνωσία με τη συμμετοχή Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Παρακοίλων

Εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με τον  Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Παρακοίλων την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 και ώρα 12:30 – 14:00 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

Η εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2023 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Μέσα από τις εκδηλώσεις υπογραμμίζεται η σχέση του τόπου, των πετρωμάτων, των εδαφών και της βιοποικιλότητας  με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της Λεσβιακής γης.

Την ημέρα της εκδήλωσης οι δραστήριες γυναίκες του Συνεταιρισμού Παρακοίλων αναμένεται να εντυπωσιάσουν με την ποικιλία, την ποιότητα και τη μοναδική γεύση των προϊόντων που θα προσφέρουν στους επισκέπτες του Μουσείου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μοναδικές διαφορετικές γεύσεις παραδοσιακών εδεσμάτων όπως  η παραδοσιακή πλατζέντα με παραδοσιακό φύλλο και γέμιση με αμύγδαλα και σιρόπι με κανέλλα και ντόπια μυρωδικά!

Οι γυναίκες του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Παρακοίλων δημιουργούν και διαθέτουν εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα όπως γλυκά του κουταλιού όπως το γλυκό ελιά, πορτοκάλι, και πολλά άλλα, εξαιρετικές μαρμελάδες  όπως οι ιδιαίτερες γεύσεις μαρμελάδα πράσινη ελιά με πορτοκάλι, μαρμελάδα μαύρη ελιά με λεμόνι και καϊνάρι, μαρμελάδα ντομάτα και πολλές ακόμα γεύσεις. Επίσης κουλουράκια ελιάς και ελιοπιτάκια που θα ταξιδέψουν τους συμμετέχοντες σε μοναδικά γευστικά μονοπάτια.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα εξαιρετικά αμυγδαλωτά σε εξαιρετικά σχήματα λουλουδιών που οι γυναίκες του Συνεταιρισμού Παρακοίλων παρασκευάζουν με μεράκι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση γευσιγνωσίας και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2018 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: lesvospf@otenet.gr.

Μοιράσου το άρθρο!