Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

05/09/2022 - 15:28

Οι νικητές του ξεχωριστού Ποδηλατικού Αγώνα δίπλα σε απολιθωμένους κορμούς 20 εκατομμυρίων ετών

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ‘’PETRIFIED FOREST ADVENTURE MTB’’, ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός το οποίο υλοποιήθηκε στην καρδιά της προστατευόμενης περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους.

Πρόκειται για τον τρίτο αγώνα που οργανώθηκε μετά την εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία οργάνωσης του αγώνα των προηγούμενων δύο ετών. Ο αγώνας για μια ακόμα χρονιά έδωσε την ευκαιρία σους αθλητές να χαρούν την ποδηλασία στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, ένα μοναδικό μνημείο της φύσης.

Ο αγώνας οργανώθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου) και πολλούς εθελοντές.  Η  Τεχνική Υποστήριξη του αγώνα πραγματοποιήθηκε από το «LESVOS RIDE».

Η εκκίνηση του ποδηλατικού αγώνα ‘’PETRIFIED FOREST ADVENTURE MTB’’ δόθηκε από την είσοδο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, μπροστά από την εντυπωσιακή αψίδα που είχε στηθεί. Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι αθλητές διέσχισαν την προστατευόμενη περιοχή του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας και πέρασαν μέσα από τα εκπληκτικά ηφαιστειογενή τοπία της περιοχής που περιλαμβάνονται στα μνημεία του ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO. Κατά την διάρκεια του χειμώνα χαράχτηκε και διανοίχτηκε ένα αμιγώς ποδηλατικό μονοπάτι για τις ανάγκες αυτού του αγώνα στο Πάρκο Πλάκας.

Στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας οι αθλητές αγωνίστηκαν δίπλα σε ιστάμενους και κατακείμενους απολιθωμένους κορμούς 20 εκατομμυρίων ετών δίπλα στη θάλασσα αλλά και εντυπωσιακούς ηφαιστειακούς γεωτόπους για να καταλήξουν ξανά στην είσοδο του Μουσείου από όπου και ξεκίνησαν.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με την τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Μουσείου όπου αναδείχθηκαν οι αθλητές:

  • στην κατηγορία Junior αναδείχθηκε πρώτος ο Χρήστος Μανωλέας
  • στην κατηγορία E-Bike πρώτος κατατάχθηκε ο Ιγνάτιος Καλλιπολίτης
  • στην κατηγορία Men πρώτος κατατάχθηκε ο Δημήτριος Αλεξίου.
  • στην κατηγορία Women νικήτρια συμμετείχαν δύο αθλήτριες η Αναστασία Χατζέλη και η Γαβριέλα Βαλσαμάκη.
  • στην κατηγορία Master πρώτος κατατάχθηκε ο Γιώργος Σαραϊδάρης
  • στους Veteran πρώτος κατατάχθηκε ο  Κώστας Λαϊνάς.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» .

Μοιράσου το άρθρο!