Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

15/02/2024 - 12:22

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Λέσβου χαμηλώνουν τα φώτα

Χαμηλώνω τα φώτα, φωτίζω το μέλλον!

Ημέρα Εξοικονόμησης Ενέργειας και  Βιώσιμης Διαβίωσης

Κοινή δράση από την Λέσβο και Maiella Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO για ένα «Πράσινο» Μέλλον

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

 

Η Λέσβος Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO σε συνεργασία με τη Maiella Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Ιταλίας, καλούν τις σχολικές μονάδες να συμμετέχουν σε μία οικολογική δράση, κλείνοντας τους μη απαραίτητους φωτισμούς των σχολείων, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, στα πλαίσια της δράσης M'illumino di Meno (Ανάβω λιγότερο).

Η δράση απευθύνεται σε όλα τα σχολεία της Λέσβου Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESC και το Μουσείο  Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καλεί όλα τα σχολεία να σβήσουν τα φώτα για 5’ την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, συμβάλλοντας με την συμμετοχή τους στην εξοικονόμηση ενέργειας και στον στόχο για έναν αειφόρο τόπο ζωής. Τα σχολεία μπορούν να στείλουν φωτογραφίες από τη συμμετοχή τους, στο email του Μουσείο lesvospf@otenet.gr .

 

Η δράση διοργανώνεται στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο Γεωπάρκων και του εορτασμού της επετείου 20 χρόνων από την ίδρυση του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων.

M'illumino di Meno (Ανάβω λιγότερο)

Στις 16 Φεβρουαρίου 2005, όταν τέθηκε σε ισχύ το Πρωτόκολλο του Κιότο, η Caterpillar, μια καθημερινή εκπομπή στο Rai Radio2, είχε την ιδέα να ζητήσει από τους ακροατές της να κλείσουν όλα τα περιττά φώτα ως συμβολική χειρονομία για την εξοικονόμηση ενέργειας. Από εκείνη τη στιγμή, το M'illumino di Meno συνέχιζει να εμπλέκει τους ανθρώπους σε έναν χαρούμενο εορτασμό για το περιβάλλον, κλείνοντας περιττά φώτα, ως συμβολική χειρονομία για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η καμπάνια M'illumino di Meno της Rai Radio2 ψηφίστηκε ομόφωνα από το Ιταλικό Κοινοβούλιο να γίνει η Εθνική Ημέρα Εξοικονόμησης Ενέργειας και Αειφόρου Τρόπου Ζωής.

Σβήστε όσα περισσότερα φώτα μπορείτε και βελτιώστε τις περιβαλλοντικές σας πρακτικές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2251047033, ή στέλνοντας e-mail, στο lesvospf@otenet.gr, ή μέσω της σελίδας μας www.lesvosmuseum.gr .

δδ

Μοιράσου το άρθρο!

geotee