Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

05/12/2023 - 11:35

Τούρκοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Çanakkale επέλεξαν το Απολιθωμένο Δάσος στο Σίγρι για την εκπαιδευτική τους άσκηση

Φοιτητές του Πανεπιστημίου του Çanakkale από την Τουρκία επέλεξαν την προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους και το Γεωπάρκο Λέσβου προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εκπαιδευτική άσκηση υπαίθρου σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου. Πρόκειται για φοιτητές του Τμήματος Γεωγραφίας που βρίσκονται στο τελευταίο έτος των σπουδών τους.

Οι φοιτητές επισκέφτηκαν ενημερώθηκαν αρχικά για τις προσπάθειες ανάδειξης του Απολιθωμένου Δάσους, των γεωλογικών μνημείων και του φυσικού περιβάλλοντος της Λέσβου αλλά και τα στοιχεία που κάνουν το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου μοναδικό μέσα από ενημερωτική προβολή με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους.

Οι φοιτητές επισκέφτηκαν στη συνέχεια τους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπου και ενημερώθηκαν για τον τρόπο δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από τη μελέτη του, την παλαιογεωγραφική εξέλιξη του Αιγαίου, τα γεωλογικά μνημεία και τους γεωτόπους της Λέσβου. Παράλληλα ενημερώθηκαν για τη σημασία των απολιθωμάτων στην κατανόηση της ιστορίας της γης αλλά και τη σημασία των απολιθωμάτων του Απολιθωμένου Δάσους για τη μελέτη και την κατανόηση της γεωιστορικής εξέλιξης του Αιγαίου.

Στη συνέχεια οι φοιτητές επισκέφτηκαν το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου όπου γνώρισαν στο φυσικό τους χώρο ριζικά συστήματα και ιστάμενους απολιθωμένους κορμούς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες ανασκαφής και συντήρησης των απολιθωμάτων.

Οι φοιτητές μετά το πέρας της εκπαιδευτικής τους επίσκεψης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις γνώσεις που απέκτησαν στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου και χαρακτήρισαν την περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους και το Γεωπάρκο Λέσβου ως ένα μοναδικό εργαστήριο για τη μελέτη των φαινομένων και της γεωλογικής ιστορίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Μοιράσου το άρθρο!

geotee