Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

14/07/2012 - 09:43

Διάλεξη για τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Διάλεξη της Δρ. Κατερίνας Βασιλειάδου Μικρά & μεγάλα ζώα στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012, ώρα 12:30  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 

Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη για την ποικιλία των ζώων που έζησαν στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους, θα πραγματοποιηθεί από την κα. Κατερίνα Βασιλειάδου, Δρ. Γεωλόγο, Ερευνήτρια του Μουσείου, την Κυριακή 15 Ιουλίου και ώρα 12:30 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης θα παρουσιαστούν τα μικρόσωμα αλλά και τα γιγαντιαία ζώα που ζούσαν στο Απολιθωμένο Δάσος πριν 20 εκατομμύρια χρόνια. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Δεινοθήριο της Λέσβου, ένα μοναδικό εύρημα για τον ευρωπαϊκό χώρο αλλά και μέσα από τα μικροσκοπικά απολιθωμένα απομεινάρια τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα σαλιγκάρια και τα ψάρια που έζησαν μέσα στη μεγάλη λίμνη που κάλυπτε τη βορειοδυτική Λέσβο τα χάμστερ, τους τυφλοπόντικες, τα εντομοφάγα θηλαστικά, τους μυωξούς αλλά και τις νυχτερίδες που πετούσαν στο νυχτερινό ουρανό του υποτροπικού δάσους που έσφυζε από ζωή πριν τις καταστροφικές εκρήξεις του ηφαιστείου της Βατούσας.

Μετά τη διάλεξη, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την εμπειρία της παρατήρησης των απολιθωμάτων με τη χρήση ειδικών στερεοσκοπικών μικροσκοπίων αλλά και γνωριμίας με το Δεινοθήριο της Λέσβου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μοιράσου το άρθρο!