Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

09/08/2012 - 17:56

Διάλεξη της Δρ Κατερίνας Βασιλειάδου στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

ιάλεξη της Δρ Κατερίνας Βασιλειάδου στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

yle="text-align: justify; ">Διάλεξη της Δρ. Κατερίνας Βασιλειάδου:Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Παρασκευή 10 & Σάββατο 11 Αυγούστου, ώρα 19:00 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
 
 
«Η ζωή στο Αιγαίο τα τελευταία 20 εκατομμύρια χρόνια» είναι το θέμα της διάλεξης που θα πραγματοποιηθεί από την κα. Κατερίνα Βασιλειάδου, Δρ. Γεωλόγο, Ερευνήτρια του Μουσείου, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Αυγούστου και ώρα 19:00 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι. 
Κατά τη διάρκεια της διάλεξης το κοινό πρόκειται να ταξιδέψει στο χώρο του Αιγαίου και να γνωρίσει την τεράστια ποικιλία των ζώων που έζησαν πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια μέχρι και τα νεότερα τεκμήρια των ζώων. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Δεινοθήριο της Λέσβου, αλλά και την εξέλιξη των θηλαστικών του Αιγαίου και τις μαρτυρίες που προκύπτουν μέσα από τα απολιθώματα που έχουν βρεθεί στον ευρύτερο χώρο του Αιγαίου. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει για την εξάπλωση του ανθρώπου, που στον ελληνικό χώρο αντιπροσωπεύεται από το κρανίο του Ανθρώπου των Πετραλώνων που ανακαλύφθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα στη Χαλκιδική και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παλαιοανθρωπολογικά ευρήματα παγκοσμίως.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Μοιράσου το άρθρο!