Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

02/08/2012 - 20:32

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μυστικά της Άμμου στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Θερινό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 
 
Μυστικά της άμμου: Τι μπορούμε να βρούμε μέσα στην άμμο από την παραλία του Σιγρίου
 
Κυριακή 5 Αυγούστου 2012, ώρα 10.00
 
 
Τα μυστικά και το μικρόκοσμο της άμμου από την παραλία του Σιγρίου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μικροί φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους που θα συμμετάσχουν στο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου «Μυστικά της άμμου: Τι μπορούμε να βρούμε μέσα στην άμμο από την παραλία του Σιγρίου». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί την Κυριακή 5 Αυγούστου και θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί. 
Τα παιδιά για δύο ώρες θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν μικροσκοπικά σαλιγκάρια, κοχύλια και κελύφη πολλών θαλάσσιων οργανισμών, μαζί με μικρά κομματάκια ορυκτών και πετρωμάτων που συναντάμε στις παραλίες όταν κάνουμε το καλοκαιρινό μας μπάνιο. Μέσα από δημιουργικές ασχολίες και διαδραστικές παρουσιάσεις θα γνωρίσουν τον τρόπο δημιουργίας της άμμου, την προέλευση όλων των συστατικών της και θα παίξουν με τα ευρήματά τους.
Τα παιδία μπορούν επίσης να μαζέψουν άμμο και από άλλες παραλίες, να την φέρουν στο Μουσείο και να παρατηρήσουν μέσα από ειδικά στερεοσκοπικά μικροσκόπια το μικρόκοσμο που κρύβει μέσα της.
Όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μετά το τέλος της εκπαιδευτικής δραστηριότητα θα λάβουν αναμνηστικό συμμετοχής και φυσικά τα μικροσκοπικά τους ευρήματα από την άμμο!

Μοιράσου το άρθρο!