Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

09/08/2012 - 17:52

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μυστικά της Άμμου στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Lesvosnews Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μυστικά της Άμμου στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

&n

bsp;

Θερινό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 
Μυστικά της άμμου: 
Τι μπορούμε να βρούμε μέσα στην άμμο από την παραλία του Σιγρίου
Κυριακή 12 Αυγούστου 2012, ώρα 10.00
 
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καλεί όλους τους μικρούς ερευνητές της φύσης να συμμετάσχουν στο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μυστικά της άμμου: Τι μπορούμε να βρούμε μέσα στην άμμο από την παραλία του Σιγρίου» που θα υλοποιηθεί την Κυριακή 12 Αυγούστου. Το εκπαιδευτικό θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και για δύο ώρες οι μικροί φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους θα αναζητήσουν το μικρόκοσμο που κρύβεται στην άμμο της παραλίας του Σιγρίου.
Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν μικροσκοπικά σαλιγκάρια, κοχύλια και πολλούς ακόμα θαλάσσιους οργανισμούς που βρίσκονται μέσα στην άμμο αλλά δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε παρά μόνο με το μικροσκόπιο. Επίσης, θα γνωρίσουν τα ορυκτά και τα πετρώματα που συναντάμε στις παραλίες και θα ανακαλύψουν τον τρόπο δημιουργίας της.
Το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:
10.00 Συγκέντρωση στο Μουσείο. Παραλαβή εξοπλισμού. Μικρή εισαγωγή στο πρόγραμμα.
10.20  Συλλογή δειγμάτων στην παραλία Σιγρίου
10.50  Επεξεργασία δειγμάτων στο Μουσείο
11.00 Παρατήρηση μέσα από ειδικά στερεοσκοπικά μικροσκόπια του μικρόκοσμου που κρύβει μέσα της η άμμος που συνέλλεξαν
11.40   Καταγραφή και αποτύπωση των ευρημάτων
12.00   Παραλαβή αναμνηστικών συμμετοχής.
Τα παιδία μπορούν επίσης να μαζέψουν άμμο και από άλλες παραλίες, να την φέρουν στο Μουσείο και να παρατηρήσουν μέσα από ειδικά στερεοσκοπικά μικροσκόπια το μικρόκοσμο που κρύβει μέσα της.
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες 4-8 παιδιών, ηλικίας άνω των 7 ετών. Το κόστος συμμετοχής είναι 5€/παιδί.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά την εκπαιδευτική δραστηριότητα και για δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στα τηλέφωνα 2253054434 και 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Μοιράσου το άρθρο!