Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

17/08/2012 - 18:10

Έκθεση φωτογραφίας μαθητών της Λέσβου, Άη Στράτη και Λήμνου στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Έκθεση φωτογραφίας μαθητών της Λέσβου, Άη Στράτη και Λήμνου στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Lesvosnews

trong style="text-align: justify; ">Έκθεση φωτογραφίας μαθητών της Λέσβου, του Άη Στράτη & της Λήμνου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 
20 Αυγούστου – 30 Σεπτεμβρίου 2012
 
Έκθεση φωτογραφίας μαθητών της Λέσβου, του Άη Στράτη και της Λήμνου θα φιλοξενηθεί από 20 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2012 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό «Τι θα ήθελα να διατηρηθεί στο νησί μου και τι να αλλάξει», που διοργάνωσε το Πρόγραμμα ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στο Αιγαίο, στα πλαίσια των δράσεων ευαισθητοποίησης που υλοποιεί .
Η άναρχη δόμηση, η ρίψη σκουπιδιών, η αλλοίωση της τοπικής αρχιτεκτονικής είναι μερικά από τα στοιχεία που απογοητεύουν τους μαθητές όταν τα βλέπουν στο νησί τους, ενώ αντίθετα νιώθουν υπερήφανα όταν διατηρείται η μοναδική ταυτότητα του τόπου τους και το φυσικό περιβάλλον παραμένει αλώβητο! 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2253054434 και 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Μοιράσου το άρθρο!