Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

09/05/2012 - 13:27

Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και Νύχτας Μουσείων - 18 & 19 Mάη

yle="text-align:justify;" align="center">Τα Μουσεία γιορτάζουν!

 

18 Μαΐου 2012: Διεθνής Ημέρα Μουσείων   /  19 Μαΐου 2012: Νύχτα Μουσείων

 

Αφήγηση μύθων για τα φυσικά φαινόμενα και τους σεισμούς από την Ελληνική Μυθολογία με την εκπαιδευτικό και αφηγήτρια παραμυθιών Ευστρατία Παντέρμου

 

Ποικίλες εκδηλώσεις θα οργανώσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Το θέμα του εορτασμού για το 2012 που έχει οριστεί από το ΙCOM - το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων και την UNESCO είναι «Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει. Νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου είναι φέτος αφιερωμένο στα φυσικά φαινόμενα και ειδικότερα στο φυσικό φαινόμενο των σεισμών. Ειδικά για τους μαθητές, την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 και ώρα 12:00 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση με αφηγήσεις μύθων για τα φυσικά φαινόμενα και τους σεισμούς από την Ελληνική Μυθολογία με την εκπαιδευτικό και αφηγήτρια παραμυθιών Ευστρατία Παντέρμου.

Παράλληλα, οι επισκέπτες του Μουσείου στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδική παρουσίαση για τους σεισμούς με θέμα «Σεισμοί & Σεισμικός κίνδυνος» και να περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση «Σεισμοί & Σεισμικός κίνδυνος στο Βόρειο Αιγαίο» που παρουσιάζεται στα πλαίσια του προγράμματος RACCE «Ευαισθητοποίηση των νέων για το σεισμικό κίνδυνο» και να γνωρίσουν το φυσικό φαινόμενο του σεισμού. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης την υλοποίηση ειδικής εκπαιδευτικής δραστηριότητας για το ενήλικο κοινό με θέμα «Σεισμικός κίνδυνος και μέτρα πρόληψης και προστασίας» όπου θα πραγματοποιηθεί προσομοίωση σεισμών στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου, ενώ θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ «Μάρτιος 2011: Ο σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία».

Εορτασμός Νύχτας Μουσείων

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 στα πλαίσια συμμετοχής του Μουσείου στον Ευρωπαϊκό θεσμό «Νύχτα Μουσείων». Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου παρακολουθώντας την παρουσίαση με θέμα «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου». Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ειδική δράση υπαίθρου στις απολιθωματοφόρες θέσεις του Πάρκου Σιγρίου περιήγηση στον κόσμο των απολιθωμάτων της Λέσβου, που τεκμηριώνει την πλούσια βιοποικιλότητα που υπήρχε στη Λέσβο το μακρινό γεωλογικό παρελθόν.

Για πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και της Νύχτας Μουσείων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Σίγρι Λέσβου, τηλ./fax 22530-54434 και στο Κέντρο Πληροφόρησης Μυτιλήνης, 8ης Νοεμβρίου 17, τηλ./fax 22510-47033 e-mail : lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

 

Μοιράσου το άρθρο!