Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

24/09/2014 - 14:48

Εορτασμός Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

To Μουσείο Φυσικής Ιστορίας συμμετέχει μαζί με πολιτιστικούς φορείς από όλη την Ελλάδα στις εκδηλώσεις εορτασμού των

Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

26- 28 Σεπτεμβρίου 2014

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου μαζί με πολιτιστικούς φορείς από όλη την Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014, από 26 έως 28 Σεπτεμβρίου 2014. Το θέμα των ΕΗΠΚ είναι αφιερωμένο στο χρόνο και ο γενικός τίτλος που καλύπτει τις εκδηλώσεις είναι «Τα πρόσωπα του χρόνου».

Ο εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο κάτω από το γενικό σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά». Στον εορτασμό συμμετέχουν φέτος και οι 50 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων για την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Εθνικός συντονιστής του προγράμματος είναι το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού - Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Στα πλαίσια του φετινού εορτασμού των ΕΗΠΚ το Μουσείο προγραμματίζει την οργάνωση εκδηλώσεων με ειδικό θέμα «Γεωλογικός χρόνος & γεωιστορική εξέλιξη του Αιγαίου» στα πλαίσια των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:

 

o   Θεματική ξενάγηση με τίτλο «Γεωιστορική εξέλιξη του Αιγαίου»

o   Παρουσίαση «Γεωλογικός χρόνος και γεωιστορική εξέλιξη του Αιγαίου»

o   Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γεωλογικός χρόνος και γεωλογικά μνημεία του Γεωπάρκου Λέσβου»

o   Εκπαιδευτικό παιχνίδι  «Η εξέλιξη της ζωής στο γεωλογικό χρόνο»

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!